Twentse zonneauto trotseert Nederlandse wegen

In het weekend van 5 en 6 augustus beleefde Solar Team Twente het hoogtepunt van haar testfase. Voor het eerst rijdt hun nieuwe zonneauto RED Shift over de Nederlandse wegen in het Gelderse Hengelo. Het studententeam bereidt zich met een racesimulatie voor op de Bridgestone World Solar Challenge die in oktober plaats vindt. Op zaterdag 5 augustus ging de Bronkhorst Solar Challenge van start. Het team maakt, door het testen van scenario’s die zich tijdens de race voor kunnen doen, een omslag van productieteam naar raceteam.

In het kort

  • Voorbereidingen Bridgestone World Solar Challenge  
  • Topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd 

Global Goal

global goal icon
Over de Nederlandse wegen

De organisatie, bestaande uit teamleden van vorige edities, beoordeelt het team op hoe zij omgaan met onverwachte situaties. “Van kangoeroes die over de weg springen tot het wisselen van een lekke band, alles is getest gedurende het weekend. Op deze manier treffen wij de perfecte voorbereiding voor de race in Australië”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. 

De Varsselring werd dit weekend doelbewust niet afgesloten. “Het is een unieke kans om met RED Shift over de Nederlandse wegen te rijden. We moesten goed op ander verkeer blijven letten, net zoals we dat moeten doen tijdens de  Bridgestone World Solar Challenge, vertelt coureur Menno van de Straat. 

Na 300 km over het wegcircuit af te hebben gelegd, heeft het team de Bronkhorst Solar Challenge afgerond. “We hebben veel geleerd en kijken nu met volle vertrouwen uit naar de race  die op 8 oktober begint”, vertelt Berghuis. 

Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente  bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

Datum: 7 augustus 2017 |

Bron tekst: Solar Team Twente |

Auteur: Twente.com