Zo overleef jij Blue Monday met een vleugje Twente

Het is weer zover: de derde maandag van januari ofwel de meest depremirende dag van het jaar volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall. Met deze Twentse tips zorg jij dat je deze deprimaandag omzet in een motiverende start van je week, maand of misschien wel je gelukkigste jaar ooit.

global goal icon
Tip 1

Een goed begin is het halve werk

In Twente zijn er voldoende manieren om die deprimerende blauwe dag te omzeilen. Maak er dus een Twents-rode dag van en bezoek een van de vele sportscholen, bezoek een lunchroom voor een gezonde lunch, maak een lunchwandeling met je collega’s of eindig deze meest deprimerende dag met een groene Twentse rakker en proost dat de dag voorbij is. Bij voorkeur spreek je dit aan het begin van de dag meteen af, heb je meteen wat om naar uit te kijken.

Tip 2

Zoek de humor op

Boek een grappige theatervoorstelling. Als vandaag dan in het water valt, heb je tenminste iets leuks om naar uit te kijken. Beetje krap bij kas aan het begin van het jaar of gewoon( (je mag de extra Twentse o’s hier zelf bij denken) direct wat Twentse humor op je tijdlijn krijgen? Kijk dan eens rond op het Instagram-account Twentse memes. Of zoek een filmpje op YouTube van Twentse cabaretiers Andre Manuel, Herman Finkers of Thijs Kemperink. 

Tip 3

Wees een Tukker, help je noaber

Dat Tukkers elkaar graag een handje helpen komt door het zogeheten noaberschap. Voorheen gold dit vooral voor buren in plattelandsgemeenten, maar de spirit erachter is natuurlijk altijd toepasbaar en vooral op een dag als deze. Dus wees lief voor een ander: het geeft jou EN hen een goed gevoel.

Fijne maandag

En als laatste: beproef ook eens je geluk op het Jobportal. Twentenaren zijn het gelukkigst van heel Nederland en op deze portal staan duizenden vacatures waarvan een er wellicht ook wel kan zorgen dat de rest van het pas begonnen jaar jou het (werk)geluk toelacht… Gelukkige maandag!