Terugblik Rode Loper 2016

De vierde editie van de Rode Loper van Twente was een groot succes. In tegenstelling tot eerdere jaren werd er dit jaar geen winnaar gekozen uit een aantal genomineerden, maar werden enkele successen uit Twente met de ruim 700 aanwezigen gedeeld in het Wilminktheater in Enschede. 

In het kort

  • De vierde editie van de rode loper van Twente was een groot succes 
  • Nieuwe pakkende slogans voor Twente 

Global Goal

global goal icon
De avond

Tijdens deze avond werd de Rode Loper uitgerold voor vertegenwoordigers van  Ter Steege Groep,  Team Nijhuis,  SciSports, Yalp,  Space53  en  Z-Tech. Zij werden in een programma van een uur lang in het zonnetje gezet en kort geïnterviewd door dagvoorzitter Sandy Nijhuis. 

In deze gesprekken kwam de kracht van deze ondernemers en de kansen voor Twente naar voren. Zo benadrukte Giels Brouwer van SciSport dat het hoog tijd wordt dat de mindset qua reisafstand naar Twente veranderd: “We moeten anders gaan denken, twee uur rijden is niets, Twente heeft enorme kansen”. Marc Sandelowsky van Space53 benadrukte de unieke combinatie van hightech, de positie in safety en security en de fysieke ruimte in Twente. En Hans ter Steege van Ter Steege Groep gaf het belang van een zo klein mogelijke afstand tussen ondernemers en overheid aan en ziet HRM als de motor voor succesvol ondernemen. 

Campagneslogans

Aan het begin van het programma werd aan alle aanwezige ondernemers de oproep gedaan om tot pakkende campagneslogans voor Twente te komen in dit verkiezingsjaar. Dit leverde interessante slogans op zoals ‘samen onderweg naar ondernemend Nederland’, ‘Twente maakt dromen haalbaar’ en ‘netwerken is een werkwoord: laat ons verbinden, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en Twentse meters maken!’. 

Regina Nieuwmeijer heette de aanwezigen welkom namens Ondernemend Twente en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, beantwoorde enkele vragen en gaf zijn mening over onderwerpen die in het programma werden aangestipt. Zo benadrukte hij het belang om te blijven investeren in smart industry, de nieuwe maakindustrie, en ook in het menselijk kapitaal; de technische kennis in deze regio. Hierbij deed hij een oproep om via de slogans te helpen in de lobby naar het Rijk ten aanzien van bezuinigingen in het techniekonderwijs. 

Over de Rode Loper

De Rode Loper is een initiatief van Twente Branding, in samenwerking met Industriële Kring Twente, VNO-NCW Twente, World Trade Center Twente, Technologie Kring Twente, Stichting Fris, MKB Twente, Kamer van Koophandel, de Maatschappij departement Twente, Kwaliteits Kring Twente en de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. 

Datum: 2 februari 2016 |

Auteur: Twente.com