Solar Team Twente wint Rode Loper 2015

Het Solar Team Twente heeft de Rode Loper gewonnen en mag zich daarmee een jaar lang ‘Twents Ambassadeur’ noemen. Het team dat deze zomer zilver behaalde tijdens de World Solar Challenge, mocht de prijs maandagavond in ontvangst nemen in het Theaterhotel in Almelo. De Rode Loper is een award voor Twentse ondernemers die in het achterliggende jaar genomineerd zijn of een prijs hebben gewonnen. Andere genomineerden waren Trioliet, TriMM, Universiteit Twente, Demcon en Raedthuys Pure Energie.

In het kort

  • De winnaar van de Rode Loper 2015 
  • Zonnepaneel beter omgaan met schaduw en krommingen

Global Goal

global goal icon
Het geheime wapen van het Solar Team Twente

Met het geheime wapen SABINE won Solar Team Twente de Technical Innovation Award van de Bridgestone World Solar Challenge. Mede dankzij dit systeem, dat ervoor zorgt dat het zonnepaneel beter kan omgaan met schaduw en krommingen, behaalde het team de zilveren medaille tijdens de 3000 kilometer lange race dwars door de Australische outback. De Bridgestone World Solar Challenge is een prestigieuze racewedstrijd waar 50 studententeams uit de hele wereld met hun zonneauto’s aan meedoen. 

Het Solar Team Twente kreeg de meeste stemmen van de ruim 600 aanwezige ondernemers en de expert-jury, bestaande uit Geert Braaksma (voorzitter), Trudy Vos (Regio Twente), Jaap Beernink (Technologie Kring Twente), Victor-Jan Leurs (Caase.com) en Eddy van Hijum (Provincie Overijssel). Ook werd maandagavond bekend gemaakt dat het Solar Team Twente groen licht heeft gekregen om een nieuw team samen te stellen voor de World Solar Challenge in 2017. 

Over de Rode Loper

De Rode Loper is een samenwerking tussen de Twentse netwerkpartners Industriële Kring Twente, VNO-NCW, Stichting Twente Branding, Kamer van Koophandel, World Trade Center Twente, Technologie Kring Twente, NCD, de Maatschappij, Stichting Fris, MKB Twente, Kwaliteits Kring Twente, Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren en Powered by Twente Innovation Events. 

Datum: 12 januari 2016 |

Auteur: Twente.com