Xperimenta

Xperimenta is een maandelijkse wetenschapsmiddag in de Museumfabriek voor basisschoolkinderen. Nieuwsgierige kinderen komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T). Xperimenta is bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6, maar enthousiaste kinderen uit groep 7 en 8 zijn ook welkom.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 11 maart 2020
Tijd: 15:00 - 17:00
Organisator: Universiteit Twente
Locatie: Pre-U De hems 10 7522 NL Enschede

Global Goal

global goal icon

De Xperimenta middag vindt elke tweede woensdag van de maand plaats van 15:00 uur tot 17:00 uur in de Museumfabriek te Enschede. Elke maand staat er een ander thema centraal. De middag bestaat uit een kindercollege waarna de kinderen in groepjes zich verder verdiepen met bijpassende experimenten onder leiding van Pre-U Junior begeleiders. De groepsgroottes liggen rond de acht tot tien kinderen per groep, met een maximum van 60 kinderen in totaal per middag.

Planning en kosten

In het overzicht is te zien wanneer de verschillende Xperimenta middagen plaatsvinden in het schooljaar 2019-2020. Deelname aan een inspiratiemiddag kost € 7,50 per leerling. Ouders kunnen niet deelnemen aan Xperimenta. Het is mogelijk om een strippenkaart voor 9 middagen te halen voor €60,-