Xenobodies in mutation komt er aan!

Onze lichamen besmetten elkaar, mengen zich, laten sporen achter en creëren nieuw leven. Ze  muteren, veranderen en transformeren, het is muteren of sterven! Deze transformaties gebeuren ongemerkt en continue.

Evenement details

Wanneer: 29 augustus t/m 17 november 2019
Tijd: 11:00 - 17:00
Organisator: Tetem
Locatie: Tetem Stroinksbleekweg 16 7523 ZL Enschede, NL

Global Goal

global goal icon

Ons hormonale lichaam wordt dagelijks verstoord door giftige luchtdeeltjes die we inademen en door de microplastics die we via voedsel binnenkrijgen. Bij iedere aanraking vindt een uitwisseling van miljoenen onzichtbare microben tussen lichamen plaats. De vraag is dan ook: hoe te leven als de xenomutaties (xeno = vreemd) die we nu eenmaal zijn?

 

In de tentoonstelling Xenobodies in mutation onderzoeken Sonja Bäumel, Mary Maggic en Špela Petrič de verschillende betekenissen van onze xenobodies. Welke implicaties hebben muterende lichamen op onze voortplanting, seks en geslacht? Wat betekent de continue uitwisseling van microben tussen menselijke en niet-menselijke lichamen, voor onszelf en de natuur?

 

En wat gebeurt er als de muterende lichamen met de technologie versmelten? De tentoonstelling is onderdeel van GOGBOT festival dat van 5 t/m 8 september plaatsvindt op verschillende locaties in Enschede. Het festival duikt met het thema “BIO THE NEW DIGITAL” in de veel besproken wereld van de bio-art en digitale technologie.