Webinar 2: Onderwijslogistiek in 1,5 mtr

Rutte heeft het laatst genoemd: “Het nieuwe normaal!” en de “1,5 meter samenleving”. Maatregelen die een grote impact hebben op het onderwijs en de onderwijslogistiek.

Evenement details

Wanneer: 3 juni 2020
Tijd: 13:00 - 14:00
Organisator: Senz Interim
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon

 

Na de meivakantie mogen de basisscholen weer open, maar wel met de 1,5 meter als belangrijke regel. Daarna zullen waarschijnlijk de middelbare scholen volgen en als laatste het beroepsonderwijs en de universiteiten. We weten nog steeds niet hoe het er precies uit gaat zien, maar dat we alles moeten organiseren op 1,5 meter afstand is wel een gegeven: het nieuwe normaal!

 

Dat betekent dat alle onderwijsinstellingen na moeten gaan denken over hoe het onderwijs georganiseerd moet worden met deze logistieke beperking van 1,5 meter. 1,5 meter afstand betekent dat een student ongeveer 2,25 m2 in beslag neemt in het gebouw. In een normale situatie ligt dat ergens rond de 1,3 m2. Wat betekent dit ten opzichte van de normale situatie? Alles moet nu gepland en geroosterd worden met aangepaste capaciteit. Dat betekent keuzes maken door bijvoorbeeld een betere spreiding over dagen en weken om het mogelijk te maken.

 

Hoe organiseer je onderwijslogistiek in 1,5 meter? En dan ook nog zo dat het studeerbaar, doceerbaar en organiseerbaar blijft.

 

In deze webinar gaan we in op oplossingsrichtingen om onderwijslogistiek in te richten voor 1,5 meter onderwijs.