VIT bijeenkomst 'Bereikbaarheid en vestigingsklimaat Twente'

Twente biedt een grote diversiteit aan locaties voor bedrijven. Start ups, bedrijven in een groeifase, en of (internationale) grootschalige bedrijvigheid voor de maakindustrie en de logistieke sector moeten hun plek in onze regio kunnen vinden.

Evenement details

Wanneer: 8 juli 2019
Tijd: 11:30 - 14:00
Organisator: Regio Twente, Oost NL, Novel-T, Industriƫle Kring Twente, VNO-NCW Twente, WTC Twente en Werkplein Twente
Locatie: Combi Terminal Twente, Colombus 7 Almelo

Global Goal

global goal icon

Twente biedt een grote diversiteit aan locaties voor bedrijven. Start ups, bedrijven in een groeifase, en of {internationale) grootschalige bedrijvigheid voor de maakindustrie en de logistieke sector moeten hun plek in onze regio kunnen vinden. Naast aantrekkelijke en vooral goed bereikbare bedrijventerreinen, zijn innovatiecampussen en hightech parken van grote meerwaarde.

In de Agenda voor Twente is het verhogen van de bereikbaarheid van en binnen Twente via weg, water, spoor en lucht een belangrijk thema. Onder leiding van tafelvoorzitter Eric Markvoort (directeur Welbions) wordt gewerkt aan diverse initiatieven , zoals onlangs ook opgenomen in de Regiodeal Twente. Ook innovatieve concepten als Smart mobility komen aan bod.

Hoe staat het met de ruimte voor ondernemen? Marieke Mentink van Stichting Vastgoedrapportage Twente neemt ons mee in de dynamiek van de regionale vastgoedmarkt wat betreft bedrijfsgebouwen. Intussen is met name de logistieke sector in beweging. Andre Pluimers, voorzitter Port of Twente en directeur bij Bolk schetst een beeld.