Talentontwikkeling in de veranderende arbeidsmarkt

Dinsdag 6 november vindt het MFT pre-event ‘Talentontwikkeling in de veranderend arbeidsmarkt’ plaats. Vanaf 20:00 uur wordt er een programma aangeboden voor jong en oud, waar iedereen geïnspireerd wordt om zich te ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burger van de toekomst.

Evenement details

Wanneer: 6 november 2018
Tijd: 20:00 - 22:00
Organisator: Tetem
Locatie: Het Baken 3 7607 AA Almelo

Global Goal

global goal icon

Om mee te gaan met de veranderende arbeidsmarkt met alle technologische innovaties, moeten kinderen, jongeren en volwassenen geprikkeld worden om zich te ontwikkelen. 

 

Uit initiatief van de Universiteit Twente, ROC van Twente en Tetem is afgelopen zomer het Maakplaatsen programma van start gegaan waarin vrijwilligers van verschillende bedrijven getraind worden om te werken met maaktechnieken van de hedendaagse tijd. Deze vrijwilligers hebben zich vervolgens ingezet om verschillende workshops door heel Twente te organiseren. Denk aan workshops als: iStopmOtion, Ozobot, Bibberspiraal en nog veel meer!

 

Tijdens het ‘Talentontwikkeling in de veranderende arbeidsmarkt’ op 6 november wordt getracht om kinderen, jongeren en volwassenen te prikkelen zich te ontwikkelen tot de burger van de toekomst die verkennend, ontdekkend en creatief met technologische innovaties om weet te gaan. Het project Maakplaatsen zal worden toegelicht door Ton Beune (Techniekpact Twente) en Anne Tol (Tetem-Maakplaatsen). Zij zullen ingaan om het vraagstuk rondom de veranderende arbeidsmarkt en welke talenten zich daarvoor nog moeten ontwikkelen. Het evenement eindigt met een mini-workshop uit het Maakplaatsen project.