Sustainability Week Enschede

De Week van Duurzaamheid vindt plaats van 4 t/m 11 oktober 2019. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom duurzaamheid op de campus van de UT en in het centrum van Enschede. Het thema van dit jaar is: Sustain our World, Design your Future. 

Evenement details

Wanneer: 4 t/m 11 oktober 2019
Organisator: University of Twente
Locatie: University of Twente Drienerlolaan 5 7522 NB Enschede

Global Goal

global goal icon
Organisaties

De Sustainability Week Enschede wordt georganiseerd door de Universiteit Twente, Dutch Sustainable Fashion Week, A.S.V. Taste (studentenvereniging) en ARISE (onderzoeksnetwerk). Ook verschillende onderwijsinstellingen, gemeenten, retailers, inwoners en diverse bedrijven zijn betrokken bij de organisatie. Met een diverse aanbod aan activiteiten wordt er aandacht gevraagd voor duurzaamheid in de breedste zin. Het thema van dit jaar is: Sustain our World, Design your Future.

Programma

Vrijdag 04 oktober 09:00 - 21:30 

Wat: Nabootsen Sweatshop 

Saxion studenten gaan 12 uur lang achter de naaimachine om te ervaren hoe het is om in een kledingfabriek te werken. Onder soortgelijke omstandigheden als in Bangladesh/China wordt de productie van dcw overgenomen en tassen voor het goede doel, Sheltersuits en gemaakt. Wethouder Niels van den Berg zal de aftrap verzorgen. 

Locatie: Spoordijkstraat 132 

 

Dinsdag 08 oktober 11:30-14:00 

Wat: Bezoek de duurzaamheidsmarkt en leer meer over hoe de UT bijdraagt aan duurzaamheid via onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Tijdens de markt gaan de bezoekers in gesprek met de aanwezige organisaties om samen na te denken over duurzame oplossingen binnen de bedrijven. Onder andere de volgende organisaties zijn aanwezig: Krinkels, Asito, Appèl, SUEZ, Realised energie data, Stoptober, SUSTAIN, Gemeente Enschede, De Veste en Jonge Academie. HOPS & GRAINS verzorgt een tour langs de bierbrouwerij die is opgezet op de campus. 

Locatie: Universiteit Twente, Technohal 

 

Dinsdag 08 oktober 19:30-21:00 

Wat: Studium Generale lezing Marjan Minnesma, medeoprichter en directeur van Stichting Urgenda. Urgenda presenteert een 40-puntenplan met concrete acties om natuur en milieu op korte termijn te beschermen. Hoe maken we Nederland meer energieneutraal? 

Locatie: Universiteit Twente, Vrijhof Amphitheater 

 

Woensdag 09 oktober 10:00-17:00 

Wat: ARISE focust op de ontwikkeling en in praktijk brengen van duurzame innovaties voor energie-efficiënte "smart cities". Een symposium wordt georganiseerd met het thema: Sustainable living. Wordt geïnspireerd en werk samen aan duurzame woon uitdagingen. 

Locatie: Universiteit Twente, Horst, HR C101

 

Donderdag 10 oktober 16:00 - 19:00 

Wat: Ondernemersavond georganiseerd door de Green Business Club Twente. Thema van de avond is: Duurzaam ondernemen, must of mode? Diverse lezingen worden gegeven omtrent duurzaam ondernemen. Voor laatste informatie zie: www.greenbusinessclub.nl/twente/agenda/ 

Locatie: Grote Kerk, Oude Markt 

 

Donderdag 10 oktober 16:00 - 21:00

Wat: Sustain our World Festival 

Op de Oude Markt in Enschede komen de 4 area 's: Food, Fashion, Innovation and Planet samen waar duurzame projecten uit Enschede uitgelicht worden. Dit is in samenwerking met de Universiteit Twente en Studentenvereniging A.S.V. Taste. 

Daarnaast 2 catwalk shows: 

  • "Ready to wear" show waar lokale winkeliers hun duurzame collecties showen 
  • "Jonge ontwerpers" show waar jonge ontwerpers (studenten ROC + afgestudeerde) hun duurzame collecties showen 

Locatie: Oude Markt Enschede