Strijden om een reis naar United Space School in Houston

Onder begeleiding van ingenieurs, wetenschappers en leiders in de lucht- en ruimtevaart, mee werken aan de voorbereidingen van een bemande vlucht naar Mars? Op vrijdag 18 februari 2022 strijden 6 technasiumleerlingen uit Overijssel tijdens de finale ‘Countdown to Houston’ om een reis naar de United Space School in Houston (Verenigde Staten).

Evenement details

Wanneer: 18 februari 2022
Tijd: 13:00 - 16:00
Organisator: Techniekpact Twente
Locatie: Gebouw 'The Gallery' Hengelosestraat 500 7521 AN Enschede

Global Goal

global goal icon

 

De finale wordt georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School (USS) en zal plaats vinden in de Gallery op het terrein van de Universiteit Twente. De zes finalisten van het Bonhoeffer College (Enschede), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten) zijn de winnaars van voorrondes op de Technasia in Overijssel. Als finaleopdracht hebben de leerlingen de vraag gekregen hoe ziet een volgende generatie exploreres voor Mars, Phobos of Deimos er uit?

De jury

Op vrijdag 18 februari 2022 presenteren de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch en worden vervolgens aan de tand gevoel door een deskundige jury en toehoorders uit de zaal. De jury - bestaande uit voorzitter Laura ten Bloemendal (USS), Kelly Geelen (ESA BIC Noordwijk), Michel van Pelt (ESA BIC Noordwijk), Lidewij Krakers (USS alumnus) en Ian Rempkens (USS alumnus) - beslist aansluitend op basis van de ingeleverde verslagen, de videopitches en het gesprek welke twee finalisten komende zomer achter de schermen mogen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Over United Space School

Aankomende zomer nemen voor de tiende keer op rij twee Technasium-leerlingen uit Overijssel deel aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. De twee winnende scholieren uit Overijssel zullen in Houston in een groep van vijftig deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.