Sheltersuit Sleep Out

In de nacht van 14 op 15 maart organiseert Sheltersuit de eerste Nederlandse Sheltersuit Sleep Out op de Oude Markt in Enschede. Deelnemers laten zich sponsoren en brengen samen op het plein de nacht door. 

Evenement details

Wanneer: 14 t/m 15 maart 2020
Tijd: 19:00 - 07:00
Organisator: Sheltersuit
Locatie: De Oude Markt Enschede

Global Goal

global goal icon
Wat houdt de Sleep Out in?

De Sheltersuit Sleep Out gaat een heel bijzondere nacht worden. Samen met alle deelnemers, de stad Enschede en een grandioos programma houden we elkaar warm. Dit doen we om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de daklozenproblematiek in de wereld. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan Stichting Sheltersuit die daarmee speciale water- en winddichte jassen maken. Vervolgens zorgt Sheltersuit voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen. Onze droom: dat niemand op de wereld het koud heeft.

Buiten op straat voor een ander

Als deelnemer breng je samen met anderen de nacht door buiten op het plein. Van ons krijg je voorlichting hoe jij je warm moet kleden en voorbereiden op het slapen in de kou. Door mee te doen help je iemand anders op straat aan warmte en bescherming.

Het programma

Er wordt een groot podium gebouwd voor een muzikaal en inhoudelijk programma en er is een speciaal gedeelte voor jou als deelnemende ‘slaper’.