Saxion opent Extended Reality Lab in Enschede

Donderdag 28 november opent Saxion de deuren van het XR-lab; een extended reality lab van 400 m2.

Evenement details

Wanneer: 28 november 2019
Tijd: 14:00 - 17:00
Organisator: Hogeschool Saxion
Locatie: Ariƫnsplein

Global Goal

global goal icon
De toekomst

Hiermee komt Saxion tegemoet aan een toenemende behoefte bij bedrijven, studenten en onderzoekers om in de toekomst samen te kunnen ontwikkelen, experimenteren en prototypen op het gebied van virtual en augmented reality, computer graphics, machine learning en computer vision.

Wat doet het Extended Reality Lab?

Het Saxion XR-lab biedt hardware, ondersteuning, expertise en werkplekken. Initiatiefnemer en Saxion docent Creative Media and Game Technologies, Matthijs van Veen; ‘We zijn er voor iedereen die deze nieuwe technologieën en hun toepassingen wil verkennen, of je nu student of onderzoeker bent of in het bedrijfsleven werkt. Hiervoor hebben we een breed scala aan apparatuur beschikbaar; state of the art virtual en augmented reality-devices, computers, motion capture oplossingen, camera’s, audioapparatuur.’

De opening

Het nieuwe lab is gevestigd in het ondernemende hart van Saxion; locatie Ariënsplein. Op donderdag 28 november om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats. Bezoekers kunnen virtueel een lintje doorknippen en verschillende demo’s van studenten en partners bekijken.