Samen richting een MedtechNL groeifondsaanvraag

Op 8 juli organiseren FME Gezondheid & Zorg, Oost NL, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), ROM regio Utrecht, NV NOM, LIOF en InnovationQuarter een bijeenkomst voor ondernemers die betrokken willen worden bij de Groeifondsaanvraag voor medtech-oplossingen.

Evenement details

Wanneer: 8 juli 2021
Tijd: 13:00 - 16:00
Organisator: FME Gezondheid & Zorg, Oost NL, BOM, ROM Utrecht Region, NVNOM, LIOF en InnovationQuarter
Locatie: Online via Teams

Global Goal

global goal icon
Bijeenkomst op 8 juli

Op dit moment werken de betrokken partijen aan het opstellen van een Groeifondsaanvraag. De herkenbaarheid van de aanvraag voor bedrijven is van belang omdat bedrijven hiermee in samenwerking met ook andere partijen in de zorg innovatieprogramma’s kunnen ontwikkelen om in het (Nederlandse) ecosysteem te investeren. Deze Groeifondsaanvraag heeft een omvang van in totaal 250 tot 300 miljoen euro tot en met 2030. Hiermee willen we de innovatie-infrastructuur en innovatieprogramma’s realiseren om het toekomstbeeld van gezondheid en zorg waar te maken, en van Nederland hét leidende medtech ecosysteem van Europa te maken. Daarom organiseren we samen met de ROM’s op donderdag 8 juli de bijeenkomst ‘Richting een MedtechNL Groeifondsaanvraag’.

Consortia

Zijn er voldoende kansen om in consortia het echte verschil te maken voor mensen, zorg en innovatieklimaat in Nederland? Kernvragen die worden behandeld tijdens deze bijeenkomst:

  • Wordt in de huidige beschrijving van de Groeifondsaanvraag voldoende ruimte gemaakt om te denken vanuit nieuwe zorgconcepten en ketens?
  • Is op basis daarvan helder welke technologie daarvoor nodig is en kun jij je met je technologie daarin herkennen?
  • Is er voldoende ruimte gemaakt voor gelijkwaardige samenwerking met relevante partijen om te komen tot marktintroductie en (internationale) opschaling?
  • Wat heb je als bedrijf nog aan verdere instrumenten nodig om met je technologie sneller verder te komen richting implementatie en opschaling?
  • Zou je het aandurven om mee te willen doen?

Herkenning op relevantie, betrokkenheid én snelheid maken: dat willen we bereiken met deze sessie. Hiermee gaan we niet alleen het echte verschil maken in de innovatie-infrastructuur in Nederland (en internationaal), maar we dragen ook zichtbaar bij aan het gewenste toekomstbeeld van gezondheid en zorg

Omvang Groeifondsaanvraag en aanmelden

Deze Groeifondsaanvraag heeft in potentie een omvang van in totaal 250 tot 300 miljoen euro tot en met 2030. Dus praat, denk en doe mee! Meer informatie over het innitiatief vind je hier. Aanmelden voor de bijeenkomst op 8 juli kan via onderstaande button.