Rondleiding AELS: vliegtuigontmanteling in de praktijk

AELS (Aircraft-End-Of-Life Solutions) heeft als doel om zoveel mogelijk onderdelen van een vliegtuig, dat financieel gezien aan het einde van zijn leven is, terug de luchtvaart in te krijgen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie opent AELS haar deuren voor een eenmalige rondleiding voor publiek.

Evenement details

Wanneer: 9 februari 2023
Tijd: 17:00
Organisator: AELS
Locatie: Vliegveldstraat 100, H8 & H9
7524 PK Enschede

Global Goal

global goal icon

Letterlijk álle onderdelen, van de instrumenten in de cockpit tot en met de toiletunits en stoelen, kunnen nog prima jarenlang hergebruikt worden, omdat ze altijd aan strenge onderhoudsnormen zijn onderworpen. Voorwaarde is wel dat ze op de juiste wijze gedemonteerd en gecertificeerd worden. Dit gebeurt als het ware via omgekeerde montage, waaraan zeer strenge richtlijnen verbonden zijn. De professionele, ervaren monteurs van AELS volgen deze processen nauwgezet en gestructureerd op, zodat de onderdelen na certificering veilig aan de markt aangeboden kunnen worden. Het ontmantelingsproces vindt plaats op Twente Airport, de thuisbasis van AELS.

 

Tijdens de Week van de Circulaire Economie opent AELS haar deuren voor een eenmalige rondleiding voor publiek. Het maximum aantal deelnemers is 25. Als dat aantal gehaald is kom je op een wachtlijst te staan. Er geldt een maximum van 2 personen per aanmelding. Aanmelden kan alleen via de onderstaande link waarna je een mail ontvangt waarin je gevraagd wordt om extra gegevens door te geven.

 

Contactinformatie

Vliegveldstraat 100, H8 & H9
7524 PK ENSCHEDE
The Netherlands
https://aels.nl/contact