Pioneering Café: Digitalisering en automatisering in bouw en infra

Op donderdag 7 februari a.s. organiseren Stichting Pioneering en dronecluster Space53 het Pioneering Café 'digitalisering en automatisering in bouw en infra'. Binnen Pioneering zien ze dat zaken als Internet of Things, robotisering en sensoren telkens terugkomen in de opgaven waaraan ze werken. Genoeg aanleiding om o.a. van Space53 te horen welke mogelijkheden drones bieden voor de bouw en infra-sector.

Evenement details

Wanneer: 7 februari 2019
Tijd: 15:30 - 17:30
Organisator: Stichting Pioneering & Space53
Locatie: Space53, Technology Base, Vliegveldstraat 100 - B519, Enschede

Global Goal

global goal icon
Programma Pioneering Café

In de bouw levert digitalisering veel voordelen op. Onderhoud en voorraadbeheer kunnen beter gemonitord worden, bouwfouten worden al in de ontwerpfase opgemerkt, maar ook veel andere werkzaamheden gaan in de bouw sneller doordat de wereld digitaliseert. Zo kan voor een kleine onderhoudsklus op basis van digitale foto’s snel een offerte opgesteld worden en hoeft men hier geen mankracht voor opname en uitwerking in te plannen.

 

Tijdens het Pioneering Café wordt het thema belicht vanuit de techniek-, de data- en de organisatiekant. 

 

Marc Sandelowsky, Space53: De ontwikkelingen en de vooruitgang met betrekking tot onbemande systemen, gaan onvermoeibaar door. Een greep uit de actuele cases geeft een weergave van de mogelijkheden die drones bieden voor de bouw en infra-sector.

 

Karin Mudde, KPN: Versneld innoveren met Internet of Things leidt tot slimme bouwplaatsen en slimme ramen. Aan de hand van een showcase bij 'BAM' wordt toegelicht hoe KPN IoT-oplossingen leiden tot een efficiënt gegevensbeheer en minder faalkosten.

 

Peter Langela, Novel-T: Digitale transformatie is onvermijdelijk omdat we nou eenmaal leven in een maatschappij die in razend tempo steeds digitaler wordt. Ondernemers die de kracht van data en het algoritme niet herkennen dreigen onder te gaan aan "digitale impotentie".

 

Na de presentaties geeft Space53 een live-presentatie van de werking van onbemande systemen. (Indien het weer het toelaat) De middag wordt afgesloten met een netwerkcafé.

Kosten

Deelname aan het Pioneering Café is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. Eenmalig een Café bijwonen kan ook en kost € 100,- (excl. BTW). Dit bedrag vervalt als je na de bijeenkomst deelnemer wordt van Pioneering.