Opening Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie

Op vrijdag 31 januari 2020 opent hogeschool Saxion het 'Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM)' in samenwerking met de Cleantech Regio, CIRCLES en de Provincie Overijssel. Deze feestelijke opening zal plaatsvinden tussen 12.45 - 16.30 uur bij Saxion in Deventer. 

Evenement details

Wanneer: 31 januari 2020
Tijd: 12:45 - 16:30
Organisator: Saxion
Locatie: Handelskade Handelskade 75 Deventer

Global Goal

global goal icon
Van lineair naar circulair

We zijn onderweg naar een Circulaire Economie. Nederland moet in 2050 “circulair” zijn. Om de transitie te realiseren is innovatie nodig in technologie, producten, diensten en businessmodellen. Saxion start het Fieldlab CIM met als doel deze transitie voor bedrijven te faciliteren met interdisciplinair toegepast onderzoek en het delen van praktische kennis.

Circulaire innovaties in de maakindustrie

In de praktijk blijkt dat bedrijven vaak nog wel komen tot een eerste idee voor circulariteit maar dat het ontbreek aan de kennis en ervaring om tot duurzame implementatie te komen. Het Fieldlab CIM richt zich daarom met name op de vervolgstappen. Op het vinden van oplossingen die leiden tot daadwerkelijke implementatie van circulaire producten, werkwijzen en/of businessmodellen.
(Je hebt de mogelijkheid om jouw eigen circulaire uitdaging op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen en antwoorden te krijgen. Neem daarvoor iets mee dat jouw circulaire uitdaging visualiseert zoals een product, een stuk restafval, een schets etc.).