Meetup Cybersecurity

Internet of Things en Smart Devices: vrijwel alles is tegenwoordig met het internet of met elkaar verbonden. Om mee te gaan met de tijd en je bestaansrecht te behouden, is ICT voor de meeste bedrijven een onmisbaar element in de bedrijfsvoering geworden. Een logisch gevolg van de digitale transformatie is dat criminelen steeds vaker toeslaan via de digitale kanalen of dat je medewerkers een cyberincident veroorzaken door onzorgvuldig gedrag. Omdat de gevolgen soms groot zijn, wordt cybersecurity steeds belangrijker.

Evenement details

Wanneer: 7 november 2019
Tijd: 16:00 - 18:00
Organisator: Novel-T
Locatie: Gebouw N, HighTech Systems Park, Hengelo

Global Goal

global goal icon
Inzicht

Inzicht in je kwetsbaarheden is een eerste stap om cyberincidenten buiten je bedrijf te houden. Maar waar begin je? Hoe kom je er achter waar je bedrijf kwetsbaar is voor verstoring of manipulatie van de kritische bedrijfsprocessen? Welke cybersecurity maatregelen zijn noodzakelijk om minder vatbaar te zijn voor verstoringen van het productieproces? En aan welke wet- en regelgeving moet je voldoen op het gebied van cybersecurity?

 

Om deze vragen te beantwoorden heeft het Cybersecurity Centrum Maakindustrie (CCM) in samenwerking met haar kennispartners een cybersecurity scan voor bedrijven in de maakindustrie ontwikkeld. Tijdens de meetup van 7 november delen we de eerste resultaten van de scan en ontdek je de mogelijkheden die de scan biedt voor jouw bedrijf.

Sprekers

Rard Metz van de Koninklijke Metaalunie gaat in op het belang van cybersecurity binnen de maakindustrie. Waarom is inzicht in je digitale kwetsbaarheden belangrijk en wat is de rol van de Metaalunie?


Renato Kuiper van Tesorion heeft bij verschillende bedrijven een cybersecurity scan laten uitvoeren en zal zijn ervaringen daarmee delen. Daarnaast gaat hij in op vragen als: Waar zijn ondernemers digitaal kwetsbaar? en Wat zijn quick wins?

Cybersecurity Centrum Maakindustrie

Novel-T ontwikkelt samen met partners FME, Metaalunie, VMO, OostNL en CIO platform het Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Dit centrum heeft als missie om de weerbaarheid van maakbedrijven tegen digitale dreigingen te verhogen door kennis te delen en partijen met elkaar te verbinden. Lees meer over het Cybersecurity Centrum Maakindustrie en de mogelijkheden om hierop aan te haken.