Meetup Cybersecurity

Cyberincidenten kunnen een enorme impact hebben op je organisatie. Tijdens de maandelijkse Meetup Cybersecurity delen we kennis en ervaringen om de cyberweerbaarheid van maakbedrijven te vergroten.

Evenement details

Wanneer: 6 december 2018
Tijd: 16:00 - 18:00
Organisator: Novel-T
Locatie: Gebouw N, High Tech Systems Park, Hengelo

Global Goal

global goal icon

Door toenemende digitalisering van de industrie en het Internet of Things krijgen steeds meer ondernemers te maken met cybercrime. Bijvoorbeeld door een phishing mail, hackers of door een toeleverancier die niet goed beschermd is. Om de cyberweerbaarheid van maakbedrijven in (Oost-)Nederland te vergroten en te bouwen aan gezamenlijke kennis en een netwerk rondom het thema cybersecurity, organiseren wij elke eerste donderdag van de maand een Meetup Cybersecurity. Het gaat hier niet alleen om het voorkomen van incidenten. Cybersecurity brengt ook kansen met zich mee. Door werk te maken van cybersecurity en binnen een keten de zaken goed op elkaar af te stemmen, ontstaat een krachtige propositie.

Programma

Op donderdag 6 december vindt van 16:00 – 18:00 uur de eerste meetup plaats in gebouw N van het High Tech Systems Park in Hengelo. Het thema is ‘de impact van een cybersecurity incident op je bedrijf’. Twee inspirerende sprekers zullen hun kennis en ervaringen met je delen:

  • Dr. Anna Sperotto, Assistant Professor Universiteit Twente, neemt je mee in de wereld van DDoS attacks.
  • Dr. Sylvia Barlag, Director Security Thales Nederland, vertelt alles over Cyber Business Incidents waarbij fraude cases behandeld worden.

Na afloop is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een borrel.

De meetups zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in wat de impact kan zijn van een cyberincident voor de bedrijfsvoering van een organisatie en wat je kan doen om incidenten te voorkomen. Je krijgt handige tips en ontmoet collega’s uit het veld.

Cybersecurity centrum maakindustrie

Novel-T ontwikkelt samen met een aantal partners het Cybersecurity Centrum Maakindustrie. Dit centrum heeft als missie om de weerbaarheid van maakbedrijven tegen digitale dreigingen te verhogen door kennis te delen en partijen met elkaar te verbinden. Lees hier meer over het Cybersecurity Centrum Maakindustrie en de mogelijkheden om hierop aan te haken.

Sprekers

Dr. Anna Sperotto - Universiteit Twente

Assistant Professor

Dr. Sylvia Barlag - Thales Nederland

Director Security