Masters of IKT | CSRD & MVO, duurzaam proces of praktische no-go?

Ondernemen gaat al lang niet meer alleen over geld verdienen. Hoe duurzaam is jouw waardeketen eigenlijk? Hoe krijg jij jouw collega's mee in de duurzame stappen die jouw organisatie moet maken? 

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 21 maart 2024
Tijd: 15:30 - 18:30
Locatie: Almelounge, Stadionlaan 1, 7606 JZ Almelo

Global Goal

global goal icon

Het zijn hot topics in ondernemersland. Niet alleen regelgeving maar ook termen vliegen ons om de oren. Denk aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en ESG (Environmental, Social en Governance) en nieuw in dit rijtje, de CSRD (Corporate Social Reporting Directive). En juist die laatste afkorting, CSRD, maakt van duurzaam ondernemen niet een 'nice to do' maar 'must do'. Hoe groot of klein je als ondernemer ook bent, ook jij zult met deze niet-financiële rapportageverplichting en regelgeving te maken krijgen. CSRD is nu al een levend rapportageproces op de werkvloer van beursgenoteerde bedrijven, maar straks ook de breinbreker voor de verantwoordelijken in MKB-ondernemingen. Zeker als je MKB'er bent die toeleverancier is van beursgenoteerde bedrijven zul je al gauw met deze materie te maken krijgen om hen te voorzien van de juiste rapportagepunten. Wat daarvoor nodig is? Niet alleen een prettig schrijvende pen en een accountant, maar ook het verweven van duurzaamheid in jouw organisatiecultuur.

 

Hoe je daar stappen in maakt? Dat vertelt onze keynote speaker Walter Faaij. Hij is bedrijfsantropoloog en weet ons bij te praten hoe duurzaamheid hand in hand gaat met gedrag, mindset en cultuur. We hereiken de term maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoomen in op regelgeving en komen zo uit bij de nieuwste ontwikkeling: het rapporteren van de sociale verantwoordelijkheid van jouw bedrijf in de CSRD.

 

Na de keynote is het tijd om met elkaar om tafel te gaan! 


Tijd om zelf na te denken over hoe jij het verhaal van Walter kom kunt zetten in eigen acties. Hiervoor zijn ook lokale koplopers aanwezig.  Onder hen is Esther Jansen (WMKB). Zij heeft de CSRD-light ontwikkeld voor MKB-ondernemers. Maar ook Program Manager ESG Rick Roolvink binnen beursgenoteerd bedrijf Thales. Hij geeft je een inkijkje in hoe zij al met deze verslaglegging bezig zijn en wat zij van hun MKB-toeleveranciers nodig hebben. Uiteraard doe je bij de borrel weer de nodige nieuwe contacten op en heb jij weer inspiratie opgedaan om duurzaam ondernemen om te zetten in een praktische go voor jouw organisatie!

 

Programma


15.30 - 16.00 | Inloop
16.00 - 17.00 | Keynote Walter Faaij over duurzaamheid en organisatieculturen
17.00 - 17.45 | Rondetafelgesprekken met elkaar en lokale koplopers
17.45 | Borrel en napraten