MARS4Earth

Hogeschool Saxion ontvangt €1 miljoen voor het MARS4Earth project vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste autonome en modulaire vliegende drone met robotarm die fysiek kan interacteren met de buitenomgeving. Saxion roept het bedrijfsleven op mee te denken in toepassingsscenario's van de drone met robotarm om het subsidiegeld zo goed mogelijk te besteden.

Evenement details

Wanneer: 25 november 2019
Tijd: 13:30 - 16:00
Organisator: Hogeschool Saxion Enschede
Locatie: Alphons Ariƫns, Ariƫnsplein 1 - 300, Enschede

Global Goal

global goal icon
Grote bijdrage

De nieuwe dronetechnologie kan bijdragen aan de veiligheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij onder andere brandbestrijding, het onderhoud van offshore windmolens of selectieve behandeling van landbouw. Dronetechnologie beperkt zich tot nu toe tot ‘ogen en neuzen in de lucht’. Vanuit diverse domeinen in de maatschappij is behoefte aan verdere toepassingen. Het project MARS4Earth onderzoekt de mogelijkheden naar de eerste toepassing waarin drones ook de functie ‘armen en handen in de lucht’ kunnen vervullen. De toepassingsgebieden waar het project zich op focust zijn ‘veiligheid & beveiliging’, ‘inspectie & onderhoud’ en ‘landbouw’.

Over MARS4Earth

Het consortium van het project Mars4Earth zet de nieuwste wetenschappelijke inzichten Research in die de interactie-technologie van de drone met robotarm mogelijk maakt. De partners uit de diverse domeinen zijn:

  • Energie: Groningen Seaports, Field Lab Zephyros, AmperaPark
  • Landbouw: Drone4Agro, Wageningen University & Research
  • Veiligheid: Brandweer Twente, DronExperts
  • Overkopende Onderzoek: Hogeschool Saxion, NHL-Stenden, Universiteit Twente, WUR en Fieldlabs TValley en Space 53
Workshop 'Vliegende Hand'

Tijdens de workshop op maandag 25 november in Enschede kunnen bedrijven en organisaties input leveren aan de exacte invulling van het project MARS4Earth, om de toegevoegde waarde voor de samenleving zo optimaal mogelijk in te vullen.

 

De bijeenkomst zal bestaan uit  aantal demonstraties van een drone technologieën ontwikkeld door het lectoraat Mechantronica, een rondleiding door het nieuw lectoraat mechantronica lab op Ariensplein 1 en een workshop waarin de aanwezigen de verschillende toepassingen van de nieuwe dronetechnologie gaan onderzoeken.

Programma
De bijeenkomst zal bestaan uit een aerial robotics demonstraties, een rondleiding door het TValley lab en een workshop waarin de aanwezigen de verschillende toepassingen van de nieuwe dronetechnologie gaan onderzoeken.
 
 
13:30-13:45 uur Inloop, koffie en thee  
 
13:45-13:50 uur Opening
 
13:50-14:30 uur Verschillende aerial robotics demonstraties en tour 
 
14:30-14:40 uur Introductie Research Group Mechatronics
 
14:45-14:45 uur Introductie TValley
 
14:45-14:50 uur Introductie Space53
 
14:50-15:05 uur MARS4Earth project
 
15:05-15:45 uur  Workshops:
  • Inspection and  Maintenance
  • Agriculture
  • Safety and Security
 
15:45-16:00 uur Afsluiting
 
16:00 uur Borrel