Maker Festival Twente

Innovatie, technologie, creativiteit en maakcultuur staan voorop bij de Makersbeurs. Bedrijven, kunstenaars, wetenschappers, makers, ondernemers en doe-het-zelvers laten zien wat ze maken en delen hun kennis. Kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs worden samengebracht om elkaar te ontmoeten en inspireren, maar soms ook om elkaar op het verkeerde been te zetten of uit te dagen. Bezoekers ervaren en beleven door zelf te dóen.

Evenement details

Wanneer: 25 t/m 26 mei 2019
Tijd: 11:00 - 18:00
Organisator: Maker Festival Twente
Locatie: Roombeek Cultuurpark Stroinksbleekweg 16 | 7523 ZL Enschede

Global Goal

global goal icon

De Makersbeurs sluit dit jaar aan bij het thema Metropolis. Dat betekent dat de programmering een relatie heeft met onderwerpen als de robotisering van arbeid, digitalisering van de democratie, verstedelijking en duurzaam wonen en eten.

 

Er zijn workshops biokunst, biodesign en do-it-together biology. Je kunt je eigen robot kit bouwen of een digitaal hologram kunstwerk. In de biohacking academy leer je hoe je thuis medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotechnologie kunt maken. Je gaat zelf aan de slag met protoplast. Er is een chocolate challenge. En nog veel meer…