Koningsdag in Twente

 

Koningsdag wordt dit jaar weer gevierd zoals we gewend zijn, heel Twente kleurt oranje. Je mag weer in alle vroegte naar de vrijmarkt en weer heerlijk met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. Volop gezelligheid! We hebben aantal tips voor je op een rijtje gezet.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 24 t/m 27 april 2023
Tijd: 17:00 - 23:59
Locatie: BINNENSTAD Oude Markt, 7511GA / CENTRUM OLDENZAAL Groote Markt, 7571 EC Oldenzaal / BINNENSTAD HENGELO / WEILAND & BOOMGAARD Denekamperweg 150,

Global Goal

global goal icon

Koningsfestival in Enschede

Koningsdag en Koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en kindermatjesmarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje. Er is een gratis toegankelijk (muziek)programma op de Oude Markt, in de Walstraat, Hofstraat, Stationsplein, Ei van Ko, Jacobusplein en op Koningsdag ook op het Willem Wilminkplein. Ook worden de Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt weer georganiseerd.

 

Maxima's Night Out

Rock, Swing en Zing Koningsdag in! Op koningsnacht 26 april is er weer een bomvolle avond georganiseerd met een gevarieerd aanbod aan optredende acts. Van popmuziek, soul, funk maar ook Dance en Nederlandstalige meezingers: voor ieder wat wils!

 

Koningsdag in Hengelo
Stap vroeg je bed uit want Hengelo heeft dit jaar weer uitgepakt op Koningsdag. Struin langs de kleedjesmarkt en de kramenlint vol met etenswaren. Geniet van de diverse demonstraties en workshops van sport, cultuur en muziek van de Hengelose Verenigingen. En als je dat allemaal hebt gehad swing dan nog even in de attracties op de Oranjekermis!

 

Kingpop Vasse
Het laagdrempelige festival vol vermaak, creatieve spektakels maar bovenal een muzikale dag voor jong en oud. Op woensdag 27 april is het weer zover Kingpop in Vasse!