KKT - ALV - Thema QESH 4.0 - veiligheid op de werkvloer 25 september 2019

Het bestuur van de KKT nodigt je uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering, welke op woensdag 25 september 2019, aanvang 18.30 uur, zal plaats vinden bij Hotel-Restaurant Frans op den Bult, Hengelosestraat 6, 7561 RT, Deurningen.

Geheel in lijn met voorafgaande jaren zal ook nu de Algemene Ledenvergadering worden gevolgd door een toelichting op ons jaarthema 2019 – 2020: QESH 4.0 – veiligheid op de werkvloer.

Gebruik van alcohol, verdovende - of andere verslavingsgevoelige middelen tijdens het werk heeft nogal wat gevolgen. European Workplace and Alcohol (EWA), een projectgroep van de Europese Unie, becijferde dat alcoholgebruik in de EU tot 64 miljard euro aan productieverliezen leidt en dat 20 tot 25% van de bedrijfsongevallen alcohol gerelateerd is. Middelenmisbruik leidt tot hoger ziekteverzuim, tot meer ongelukken, verminderde inzetbaarheid en tot wel 25% minder productiviteit. Bovendien is aangetoond dat ook het werkplezier van collega’s wordt aangetast door middelenmisbruik of verslaving. De werksfeer verslechtert dus ook. Oprichter van Be-Responsible en ervaringsdeskundige Stephan Roelofs geeft aansluitend aan de ALV een presentatie over veiligheid op de werkvloer.


Stephan is oprichter en eigenaar van Be-Responsible. Als specialist op het gebied van werk, verslaving en doserings-problematiek verzorgt hij o.a. trainingen.
Stephan is zelf ex-verslaafde en kent de destructie van verslaving als geen ander. Zijn jarenlange ervaring in herstel, het doen van interventies en het samenwerken met werkgevers, HRM en arbodiensten maken van Stephan een unieke sparringpartner. Oplossingsgericht zijn en het nemen van verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer zijn sleutelwoorden in het dagelijkse werk.Na afloop is er, zoals u gewend bent bij onze Kringmiddagen, ruim gelegenheid tot “netwerken” tijdens de borrel die je door het bestuur wordt aangeboden.

In verband met de catering verzoeken we je om je voor deze avond aan te melden via KKT ALV 25 september 2019

Evenement details

Wanneer: 25 september 2019
Tijd: 18:30 - 21:00
Organisator: KKT
Locatie: Restaurant Frans op den Bult, Hengelosestraat 6, 7561 RT Deurningen

Global Goal

global goal icon