Kennissessie DHI subsidie in 2019

De DHI-regeling is een subsidie voor internationaal opererende Nederlandse bedrijven. De regeling staat open voor projecten in vrijwel alle landen in de wereld. Subsidie kan worden verleend voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies.

Evenement details

Wanneer: 13 februari 2019
Tijd: 15:30 - 17:00
Organisator: WTC Twente
Locatie: Industrieplein 2 Hengelo, 7553 LL Nederland

Global Goal

global goal icon

De DHI gaat in 2019 verder in gewijzigde vorm. De belangrijkste wijziging betreft de overgang naar een first come first serve-vorm. Dat betekent dat DHI niet langer meer wordt uitgevoerd via tenders, maar volgens een systematiek waarbij ondernemers op elk moment een aanvraag kunnen indienen. Aanvragen worden vervolgens behandeld op volgorde van binnenkomst, totdat het budget op is.

 

De subsidie bedraagt ten hoogste 50 procent van de subsidiabele projectkosten per project tot een maximum van:

200.000 euro voor demonstratieprojecten;
100.000 euro voor haalbaarheidsstudies; en
100.000 euro voor investeringsvoorbereidingsstudies.

 

Vanaf dit jaar wordt er maximaal 60% vergoed bij aanvragen op fragiele staten en focuslanden: Algerije, Burkina Faso, Egypte, Ethiopië, Irak, Jemen, Jordanië, Kenia, Libanon, Libië, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Oeganda, Palestijnse Gebieden, Senegal, Soedan, Somalië, Tsjaad, Tunesië, Zuid-Soedan.

 

Het budget voor DHI is 4 miljoen euro voor ontwikkelingslanden en 5 miljoen voor overige landen. DHI is van af 15 januari 2019 open voor aanvragen.

 

Deze kennissessie wordt gegeven door Joost ter Haar van Profect Consultancy. Profect heeft in de afgelopen jaren vele bedrijven succesvol begeleid bij de aanvragen voor de DHI- en DHK-regeling.