Jaarevent Pioneering Duurzaam & Circulair

Een middag vol inspiratie over duurzame kansen voor de bouw & infra, het speelveld van de circulaire bouweconomie en de uitdagingen die we hebben om onze klimaatdoelen te bereiken.

Evenement details

Wanneer: 20 juni 2019
Tijd: 13:30 - 18:00
Organisator: Stichting Pioneering
Locatie: Parkgebouw Rijssen Oosterhofweg 49 Rijssen

Global Goal

global goal icon
Dagvoorzitter

Deze middag staat onder leiding van Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tv-tuinman, presentator, tuinontwerper, ondernemer, medeoprichter van NL Greenlabel en vooral voorvechter van een duurzame wereld.

Keynote

Keynote is Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen, Hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de afdeling Architectural Engineering + Technology van de TU Delft. Andy zit in de hoek van duurzaam bouwen, duurzame energiesystemen, maar ook klimaatadaptatie: het aanpassen aan klimaatveranderingen die verwacht worden. In zijn dagelijkse praktijk houdt hij zich bezig met het onderzoeken en vertalen van oplossingen naar ingrepen en nieuwe concepten. “Wij zoeken en vinden nieuwe verbanden waar die er vroeger niet waren!” De behoefte aan een duurzame inrichting van onze leefomgeving stijgt. Om de klimaatdoelstelling te behalen, zijn veranderingen nodig op het vlak van energie, afval, mobiliteit en gebouwen.

Keuze inspiratiesessies

Binnen het netwerk van koplopers in de bouw en infra wordt hier al op vele manieren aan gewerkt. De ervaringen die deelnemers in duurzame en/of circulaire trajecten hebben opgedaan, delen ze graag met jou tijdens de inspiratiesessies op het Pioneering Jaarevent in twee rondes waarbij je 2x uit 5 verschillende suggesties kunt kiezen. 

 

Deelname
Dit jaarevent is voor genodigden van stichting Pioneering.