Free energy @Maakplaatsen

Het Maakplaatsen-concept ‘leeft’ nu een jaar in Twente en we zijn trost te kunnen zeggen dat intussen alle 14 gemeenten zijn aangesloten! 

Evenement details

Wanneer: 13 juli t/m 25 augustus 2019
Tijd: 11:00 - 17:00
Organisator: Tetem
Locatie: Tetem Stroinksbleekweg 16 7523 ZL Enschede, NL

Global Goal

global goal icon

Maakplaatsen biedt, met Tetem als aanjager, een speels en prikkelend activiteitenprogramma met nieuwe technieken, vanuit hun eigen maakplaats, zoals een bibliotheek of Kulturhus. Daarnaast lanceert Tetem het zgn. ‘’High Tech programma’’: in alle 14 Twentse gemeenten workshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met elke schoolvakantie een wisselend programma, boordevol nieuwe technieken en snufjes. Denk aan drones, Virtual Reality of gaming. Deze zomervakantie start met als thema “Free energy”. 

 

Free Energy workshop 6-9 jaar
Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden!

 

Free Energy workshop 10-12 jaar
Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?