Finale RED Engineers Challenge 2019

Techniekonderwijs staat hoog op de agenda in Twente. Jaarlijks organiseren Hogeschool Saxion en Universiteit Twente de RED Engineers Challenge, een uitvinders- en ontwerpwedstrijd voor in techniek geïnteresseerde kinderen uit groep 6 en 7 op Twentse basisscholen. Op woensdag 17 april tussen 12.30 en 17.00 uur is de finale van de zevende editie bij Hogeschool Saxion. Dan presenteren de tech-kids hun duurzame wateroplossingen aan de jury.

Evenement details

Wanneer: 17 april 2019
Tijd: 12:30 - 17:00
Organisator: RED Engineers Challenge
Locatie: Hogeschool Saxion M. H. Tromplaan 28 7513 AB Enschede

Global Goal

global goal icon

Onder het thema ‘water en het klimaat’ heeft waterschap Vechtstromen de circa 25 deelnemende teams met ruim 150 Twentse basisschool kinderen uitgedaagd voor het bedenken van creatieve oplossingen voor de toenemende waterproblemen in de wereld. Situaties veroorzaakt door klimaatverandering; extreme hoosbuien, overstromingen, maar ook perioden van – extreme – droogte, zoals we tijdens de Nederlandse zomers steeds vaker zien. 

Deelnemende basisscholen uit Twente

De volgende Twentse basisscholen doen dit jaar mee aan de RED Engineers Challenge: De Drie-eenheid (Oldenzaal), De Leemstee (Oldenzaal), CBS Mecklenburg (Enschede), IKC BentelWijz (Bentelo), Daltonschool Hengelo Zuid (Hengelo), OBS ’t Schöppert (Hengelo), OBS Azelo (Azelo), Atol (Ootmarsum), De Woolderschool (Hengelo), OBS Molenbeek (Enschede), Esreinschool (Hengelo), KBS het Galjoen (Wierden).