Enschede viert de zomer

Weekenden vol straattheater, evenementen en zomers versierde straten: in de binnenstad van Enschede is de komende maanden van alles te beleven. De kleurrijke vlaggetjes en tropische lampionnen hangen al door de hele stad. Vier de zomer in Enschede! 

 

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 1 juli t/m 3 september 2023
Organisator: Enschede Promotie
Locatie: Binnenstad Enschede

Global Goal

global goal icon
Weekenden met straattheater

In augustus zullen twee weekenden lang de straten van het centrum van Enschede worden opgevrolijkt met vrolijk straattheater. Tijdens het eerste weekend, op 12 en 13 augustus, en het tweede weekend, op 19 en 20 augustus, kun je tussen 13:00 uur en 18:00 uur genieten van diverse acts.

 

Op zaterdag 12 augustus kun je onder andere levende zonnestralen, een rijdende bijencarrousel, een muzikale rijdende tijdmachine en zelfs een vliegtuig verwachten dat het publiek van A naar B brengt.

 

Op zondag 13 augustus kun je een imposante 5,5 meter lange vis bewonderen terwijl hij door de straten van Enschede zwemt. Daarnaast wordt de sfeer opgefleurd met een prachtige bloemenwagen en betoverende muziek. De levende zonnestralen blijven het publiek verwarmen, terwijl de Artic Airlines op hilarische wijze mensen vervoert.

 

Op zaterdag 19 augustus dompelt Enschede zich onder in een onderwaterthema, met levensgrote zeepaarden die een strijd met elkaar aangaan. Je kunt ook reuzenvissen bewonderen die deels machine zijn, en er is zelfs een pratend bankstel waarop je kunt uitrusten en een goed gesprek kunt voeren tussen alle acts door.

 

Op zondag 20 augustus staat het straattheater in het teken van muziek, met het Stroat Ensemble uit Oldenzaal, dé feest-bigband van het Oosten. Mista Beatz zorgt voor opschudding met zijn disco Mercedes, terwijl All That Jazz een rijdende huiskamer vol jazz en doo-wop creëert. En als kers op de taart is er ook nog BEET!, die je zeker niet wilt missen.

Binnenstad vol bijzondere, zomerse evenementen

De zomer staat boordevol prachtige evenementen. Het begint op 7 juli met Symphonic Broadway, een muzikaal spektakel onder leiding van Phion, met optredens van Jamai Loman en Francis van Broekhuizen. De volgende dag is er 'In het Volkspark', een groots muziekfestival midden in het groene hart van Enschede. En op 8 en 9 juli keert het Balkonfestival weer terug. Op 15 juli staat het Open WK Dino Fabriek T-Rex Track op het programma, waar deelnemers een parcours afleggen in dinopakken. Vanaf die dag kunnen kinderen ook deelnemen aan een dinospeurtocht door de binnenstad, een echte Dinoroute. Daarna volgen vier edities van de Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt, op donderdag 20 en 27 juli, en 3 en 10 augustus. Van 29 juli tot en met 3 september is er de Dino Fabriek op Vliegveld Twenthe, speciaal voor kinderen. En de zomer wordt smaakvol afgesloten van 1 tot en met 3 september met Proef Eet.