Create Tomorrow 2019

Studenten gaan voor impact tijdens denktank Create Tomorrow

Op 1 mei zal Create Tomorrow, 's werelds grootste studentendenktank, voor de achtste keer plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente. De toekomst staat meer dan ooit centraal. Ruim 1.000 studenten van verschillende universiteiten en hogescholen buigen zich op 1 mei met vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen over vernieuwende businesscases. Dit jaar is de denktank uitgebreid met een tweede track: future scenario’s. Het team met de beste oplossing wint € 4000,-. De beste ideeën worden na het event in een bootcamp verder gebracht, onder begeleiding van Novel-T.

 

Don't miss out! Sign up as individual or form your own team.

Evenement details

Wanneer: 1 mei 2019
Tijd: 08:30 - 21:00
Organisator: Create Tomorrow
Locatie: Campus Universiteit Twente Drienerlolaan 5 7522 NB Enschede

Global Goal

global goal icon
Future business en future scenario’s op verschillende thema’s

Vier thema's gekoppeld aan de Global Goals staan centraal tijdens deze editie van Create Tomorrow: 'Future Healthcare' (global goal 3), 'Industries, Innovation and Infrastructure' (gobal goal 9), 'Clean Energy' (global goal 7) en ‘Sustainable cities and communities’ (global goal 11). Grote organisaties als NS, ProRail, Rijkswaterstaat, Univé, T-Mobile en de Universiteit Twente brengen vraagstukken in. Studenten werken aan innovatieve ideeën om huidige problemen op te lossen of zoeken naar nieuwe toepassingen voor bestaande technologieën. Zo werken studenten aan de ontwikkeling en implementatie van 5G om T-Mobile verder te helpen en zoeken zij voor MESA+ naar duurzame oplossingen voor CO2. De teams met de beste oplossingen pitchen in de avond hun idee voor een onafhankelijke jury met o.a. Wilhelmina Jewell Sparks (Global Director of Innovation and Corporate Startup Engagement Strategist) en Nico Nijenhuis (CEO en founder Clear Flight Solutions). Zij kiezen de winnaar van Create Tomorrow 2019, die de prijs van €4.000,- mee naar huis neemt. Het dagprogramma bestaat naast de denktank uit een aantal grote keynote sprekers als Lokke Moerel (Universiteit van Tilburg) en Lennart Graaff (BLOC), en wordt geleid door dagvoorzitter Roelof Hemmen (BNR Nieuwsradio).

Uitdagende cases

How do we ...

1.       … save the earth by collecting CO2? | MESA+ Institute for Nanotechnology
2.       … use new technologies to create safer neighbourhoods? | Univé
3.       … keep healthcare affordable with new technology? | MST
4.       … build circular bridges and viaducts? | Rijkswaterstaat
5.       … think the city of the future will look? | Gemeente Enschede
6.       … use 5G-data transfer in addition to mobile internet? | T-Mobile
7.       … further stimulate innovation at the University of Twente? | Shaping 2030
8.       … use biomimicry for sustainable railways? | ProRail & NS
9.       … anticipate on the impact of technology on future jobs? | Twente Board

Ideeën en oplossingen met impact

De organisatie van het event ligt in handen van een commissie van 6 studenten, onder leiding van voorzitter Lieke Dom. “Met ondersteuning van de Student Union en Novel-T hebben we de denktank een stevige vernieuwingsimpuls gegeven. Ik ben erg blij met het nieuwe concept.” Ook Victor van der Chijs, voorzitter van het CvB, is blij met de vernieuwing. “Create Tomorrow past perfect in het profielvan de UT als meest ondernemende universiteit van Nederland.” Jaap Beernink, CEO Novel-T: “Er zijn niet veel evenementen waar studenten samen met bedrijven en organisaties aan cases werken. In deze vernieuwde vorm hebben de ideeën en oplossingen die tot stand komen ook daadwerkelijk impact. Create Tomorrow heeft grote potentie om door te groeien tot een platform waar studenten en bedrijven regelmatig met elkaar samenwerken aan de business van morgen”.