Blockchain voor ondernemers

Blockchain is hot! Blockchain kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld boekhouding, transacties en het uitwisselen van (gevoelige) data.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 29 september 2020
Tijd: 19:00 - 22:00
Organisator: Kienhuis Hoving
Locatie: Pantheon 25 7521 PR Enschede

Global Goal

global goal icon

Blockchain wordt beschouwd als efficiënt, veilig en fraudebestendig. En de technologische mogelijkheden lijken eindeloos. De mogelijke toepassingen van blockchain worden op dit moment uitvoerig onderzocht door diverse private en publieke instanties. Onder andere banken, verzekeraars, pensioenfondsen, farmaceutische bedrijven en de overheid experimenteren met de mogelijkheden van deze technologie.

 

Maar er kleven ook risicos aan de blockchain. In hoeverre kan bijvoorbeeld worden gecontracteerd op een blockchain? Wie is de eigenaar van een blockchain? Hoe wordt de privacy gewaarborgd van de gebruikers binnen een blockchain? Als sprake is van een grensoverschrijdende blockchain, welk recht is dan van toepassing?

 

Tijdens dit event nemen wij je mee in de werking van de blockchaintechnologie, de verschillende toepassingen die de blockchain kan bieden voor je onderneming en een greep van de juridische implicaties die daarbij een rol kunnen spelen.

Workshop

De lezing wordt gegeven door Nelleke Jans. Zij geeft de lezing samen met Joris Ikink. Nelleke is van de juridische aspecten, Joris meer van de techniek. Een gouden koppel die jullie van alle informatie gaan voorzien die je als ondernemer wilt weten met betrekking tot blockchain. Zo weet je als ondernemer echt wat je er aan hebt.

 

Programma

19:00  19:30: Inloop
19:30  19:45: Welkomstwoord Kienhuis Hoving & Ondernemers in Bedrijf
19:45  20:30: Lezing Blockchain
20:30  22:00: Netwerken in de bruine kroeg