DroneTeam Twente

Drones hebben de toekomst. Daartoe richt DroneTeam Twente van Universiteit Twente zich op het ontwerpen, ontwikkelen en demonstreren van drones. Dit Twentse team wil studenten helpen ware drone-experts te worden, omdat deze RED Engineers stellig geloven dat er in de toekomst geen enkel gebied zal zijn dat niet door drones zal worden beïnvloed.

logo DroneTeam Twente
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Technologie voor toekomstbestendigheid

Het doel van DroneTeam Twente is niet om elk jaar slechts mee te doen aan wedstrijden en deze te winnen. In tegendeel. Het team beoogt deelnemende techniekstudenten te vormen tot toekomstige leiders in de zich snel ontwikkelende drone-industrie. Daarvoor neemt dit studententeam deel aan de UAS Challenge, waar hun drone volledig autonoom een humanitaire hulpmissie moet uitvoeren. In 2020 heeft het team de Innovation Award gewonnen bij de UAS Challenge!

Teamgeest ontwikkelen

Het toekomstbestendige trainingsprogramma dat dit Twentse team heeft ontwikkeld, kan ook door andere studententeams worden gebruikt. Het is gebaseerd op drie niveaus van inbreng. Iedere techniekstudent kan een jaar lang als parttime-nieuweling meedoen om te beoordelen of de teamgeest werkt. Daarna kan die student een jaar lang fulltime ‘mentor’ worden. Om in het derde jaar door te gaan als ‘senior’ die jongere leden ondersteunt met praktische raad en daad.