Toegang tot informatie

Informatie voor (startende) ondernemers in Twente


Ga je starten met ondernemen? Dan biedt Twente veel mogelijkheden om te groeien en innoveren. We hebben alle informatie voor je gebundeld . Hier vind je meer over zakendoen en de Twentse werkmentaliteit. Je kunt er ook in contact komen met de Twentse kennisinstellingen om samen te werken, een stageplek aan te melden of om je eigen personeel te laten (her)scholen.

Ook vind je hier alle talentprojecten op een rijtje. Als startup, maar zeker ook als gevestigde ondernemer, vind je hier volop inspiratie.

Let’s do this together!

Voor startups

Door te starten met een eigen bedrijf, kun je je eigen ideeën en visie tot leven brengen en heb je de vrijheid om je eigen toekomst te creëren. Het is een uitdaging om een startup op te zetten, maar de beloning is groot als je succesvol bent.


Je kunt een bijdrage leveren aan de samenleving en tegelijkertijd financiële vrijheid en persoonlijke groei realiseren.

Ondernemingsklimaat

Twente biedt een subliem ondernemingsklimaat voor ondernemers en investeringen. De regio staat bekend om zijn sterke economie en innovatieve bedrijven, en biedt daardoor uitstekende kansen voor ondernemers. Het gebied beschikt over een hoogwaardige infrastructuur en een grote diversiteit aan sectoren, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om te groeien en te innoveren.


Twente gelegen in het Euregio gebied van Nederland, wat betekent dat het gemakkelijk te bereiken is voor zowel nationale als internationale ondernemers en investeerders. Kortom, Twente is de ideale plek om een onderneming op te zetten en te laten floreren.

Financiering

Financiering is een belangrijk aspect van het starten van een bedrijf of het opzetten van een project of idee. Het kan handig zijn om een externe financiering te zoeken om je initiatief te kunnen realiseren. Er zijn verschillende manieren om financiering te verkrijgen, zoals leningen van banken, investeringen van particulieren of bedrijven, of subsidies van overheden of andere organisaties.


Het is belangrijk om te onderzoeken welke financieringsmogelijkheid het beste bij jouw situatie past en om te werken aan een goed financieringsplan. Zo kun je jouw project of bedrijf op een verantwoorde manier opzetten en financieren.