Service Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Service Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-10-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Onze afdeling Customer Service is onderverdeeld in de disciplines Support, Maintenance en Service. Verschillende takken van sport met hun eigen expertise. Maar met als overeenkomst dat al onze collega’s vakmannen zijn in hart en nieren. We werken met verschillende nationaliteiten samen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Een jonge en dynamische ploeg die van hard werken houdt. Wij kennen onze machines en bijbehorende onderdelen door en door. Bovendien zijn wij het gezicht van Voortman! 


De meest onvoorspelbare discipline binnen de afdeling Customer Service is toch wel Service. Hier is niets van tevoren in te plannen. Er ontstaat een probleem en de klant heeft per direct hulp nodig. Als Service Engineer moet je dus niet alleen technisch onderlegd zijn, je moet ook kunnen omgaan met stress en paniek van de klant. Jij straalt dan ook vertrouwen uit. Het lukt jou om met je creativiteit en technische kennis de machine snel weer aan het draaien te krijgen. Als je je klus hebt afgerond, vul je een rapport in en geef je een toelichting aan de klant. Daarna word je door de klant vaak als een held uitgezwaaid!


Je bent flexibel en houdt van veranderingen en technische uitdagingen. Je reist veel en verblijft doordeweeks regelmatig in hotels. Meestal werk je alleen op locatie. Maar je staat er zeker niet alleen voor: onze Support op kantoor ondersteunt je telefonisch bij al je vragen. Verder zorgen we ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en dat alles van a tot z voor je geregeld is. En hoewel we als team niet vaak fysiek compleet zijn, weten we elkaar te vinden en bellen we elkaar op als we tegen problemen aan lopen, zo leren we van elkaar! Daarnaast organiseren we ieder jaar de Field Engineering Day, dan komen we met het hele team bij elkaar en maken we er een gezellige dag van.


Wat ga je doen?

  • Met de Coördinator Service die werkzaam is op het kantoor in Rijssen bespreek je de ontvangen storing en je denkt alvast na over de oplossing.
  • Op locatie bij de klant analyseer je het probleem en los je dit op. Ook geef je de klant advies hoe hij in de toekomst problemen kan voorkomen.
  • Je zorgt voor een goede kennisoverdracht naar de klant en naar de Coördinator Service. Je werkzaamheden leg je vast in het servicerapport.

Functievereisten

  • Mbo-werk- en denkniveau en relevante werkervaring in de richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
  • Je bent een avonturier die en het geen probleem vindt om regelmatig te reizen. Meestal ben je van maandag tot en met vrijdag weg en in de weekenden thuis. Als je toch in een weekend moet werken, gaat dat altijd in overleg.
  • Je hebt een passie voor service en het oplossen van storingen en vindt het leuk om zowel mechanisch als elektrisch bezig te zijn. Met jouw technische kennis zorg je ervoor dat de machines weer draaien en doen wat de klant verwacht.
  • Je bent gedisciplineerd, klantgericht en stressbestendig.
  • Je denkt mee met de klant en kijkt hoe we het proces nog meer kunnen verbeteren.
  • Je streeft altijd naar het best mogelijke resultaat.
  • Vanwege het internationale karakter van de functie is Engels spreken een must, Duits is een pre.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat!


Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Daarnaast stroomt het ondernemersbloed door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring! Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000