Installatieverantwoordelijke Hoog-/Laagspanning (IV HS/LS)

Installatie bij Twence zoekt een kartrekker die schakelt tussen hoog- en laag, medewerkers en firma’s.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-5-2024
Aantal uur
38
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Twence heeft een complex speelveld van installaties variërend van turbine-generatoren; 110kV step-up trafo's; 10kV installaties en vele laagspanningsinstallaties. Er wordt doorlopend gewerkt aan de instandhouding en uitbreiding van deze assets. Om de elektrische installaties en arbeidsmiddelen veilig en betrouwbaar te kunnen bedrijven; het onderhoud aan de hoog- en laagspanningsinstallaties met bijbehorende besturingssystemen te borgen en de E-kennis in de organisatie up-to-date te houden zoekt Twence een Installatie Verantwoordelijke. Dit doe je door beleid en kaders op te stellen maar ook door het geven van instructies over veilig werken en het toetsen van uitwerkingen van adviesrapporten; projectvoorstellen; projectdefinities; opleverrapporten en inspectierapporten.


Je hebt een zelfstandige rol met een adviserend en controlerend karakter en rapporteert aan de Directeur Operations. Werkzaamheden aan de installaties worden door de operationele organisatie uitgevoerd en je werkt veel samen met de operators van de installaties, technici, projectleiders en veiligheidskundigen. Ook onderhoud je contacten buiten de organisatie met netbeheerders, contractors en inspecteurs.


Deze resultaten lever je

 • De elektrotechnische veiligheid en de betrouwbare bedrijfsvoering van onze assets zijn geborgd en verbetermogelijkheden worden geïnitieerd;
 • De werkzaamheden aan de elektrische installaties worden veilig uitgevoerd;
 • Je inventariseert en organiseert de juiste opleidingen om de kwalificaties te behouden of te te verkrijgen;
 • Je geeft uitvoering aan het aanwijsbeleid voor de noodzakelijke bevoegdheden ten behoeve van het uitvoeren van werkzaamheden;
 • Het elektrotechnisch veiligheidsbeleid is up-to-date en wordt gehandhaafd;
 • Onderhouds-, inspectie- en werkplannen en schakelbrieven zijn opgesteld en worden beoordeeld en eventuele vervolgacties worden uitgezet;
 • Je adviseert bij gecompliceerde laag- en/of hoogspanningsvraagstukken;
 • Je onderhoudt relaties met je interne en externe stakeholders.
 • Hierbij haal je het beste uit jezelf en uit de organisatie.


André, Installatieverantwoordelijke

"Als Installatieverantwoordelijke en E-specialist ben je continu bezig met veiligheid beleid en technische aspecten van alle elektrotechnische installaties. De werkzaamheden variëren van het veilig laten uitvoeren van werk aan laagspanningsverdelers tot gesprekken met netwerkbeheerders. Twence groeit en daarmee ook de (uitbreiding van) elektrotechnische installaties. Veel uitdaging dus in een boeiende werkomgeving."

Functievereisten

In deze zelfstandige functie van Installatieverantwoordelijke beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een kwaliteitsgerichte instelling. We vragen:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Opgeleid als IV/WV volgens NEN 3840 en NEN 3140;
 • In het bezit zijn van een Stipel (Stichting Persoonscertificatie Energietechniek) is een pré;
 • Kennis en kunde van geldige veiligheidsvoorschriften en -bepalingen;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een complexe operationele omgeving;
 • Ervaring met het overbrengen van jouw expertise op anderen;
 • Snel kunnen schakelen en stressbestendig zijn;
 • In geval van calamiteit ben je bereikbaar.

Aanbod

 • Een goed salaris (€ 4.248, - tot € 5.978, - bruto, op basis van 38 uur);
 • PAB (Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget) wordt maandelijks gevuld met een eindejaarsuitkering van 3,5%, 8% vakantietoelage en 1,94% levensloopbijdrage;
 • Aanvullende variabele beloning tot 6%;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Hybride werken is mogelijk (60% op locatie/40% thuis);
 • Thuiswerkmiddelen en -vergoeding (€ 2,35 per dag) worden verstrekt;
 • Bijdrage in de ziektekostenverzekering is mogelijk evenals andere aanvullende verzekeringen;
 • Een studie volgen op kosten van Twence.


Bij Twence gaat het anders

 • Afval is bij Twence niet vies; we houden het terrein en de installaties keurig schoon. Dat werkt lekker.
 • We hebben een relaxte, open en gezellige sfeer. Welkom bij de club!
 • We denken aan onze gezondheid: fruit staat voor je klaar en we helpen je ergonomisch te werken. En wie wil, doet mee aan de 'fiets-naar-je-werk-dag'.

Bedrijfsprofiel Twence

Afval als bron van herbruikbare grondstoffen Energie produceren uit hernieuwbare bronnen. Twence uit ondernemend Enschede in Twente, zet zo restafval in voor energetische benutting, zolang dit nog de meest efficiënte vorm van gebruik is. Tegelijkertijd brengt het bedrijf nuttige materialen en grondstoffen terug in de kringloop. Daarmee levert het een bijdrage aan de besparing op fossiele brandstoffen, de vermijding van CO2-uitstoot en de vergroting van het hergebruik van kostbare grondstoffen. Stap voor stap verbreedt en verdiept Twence de bijdrage aan een groeiende circulaire economie. De onderneming haalt grondstoffen en herbruikbare materialen uit onvolledig (voor)gesorteerde stromen en uit de bodemassen van energiecentrales. Voor het opwekken van energie gebruikt Twence afval en biomassa die van het herbruikbare materiaal zijn ontdaan door bronscheiding of nascheiding. Daarnaast benut het bedrijf de zon als oneindige bron van energie met zonneparken. Energie van de toekomst Energie uit hernieuwbare bronnen is de energie van de toekomst. Uit materiaalstromen die na energieopwekking overblijven worden steeds meer mineralen teruggewonnen om nieuwe metaalproducten en bouwmaterialen te kunnen produceren. Uit de rookgassen van de energiecentrales wordt de CO2 gefilterd, waarvoor toepassingen zowel in de glastuinbouw als voor de productie van duurzame brand- en bouwstoffen in ruime mate aanwezig zijn. Twente vergroenen Het bedrijf haalt een hoog rendement energie uit afval, dat van al het herbruikbare materiaal is ontdaan. Om uitputting van natuurlijke grond- en brandstoffen te voorkomen, is uitgebalanceerde benutting van alle materialen noodzakelijk. Afval is zo geen afval meer, maar een bron van energie en grondstoffen die heel Twente helpt vergroenen. Twence levert warmte voor stadsverwarming, stoom voor nabijgelegen industrieën, elektriciteit aan het openbare elektriciteitsnet, herbruikbare grondstoffen als metalen, bodemassen voor onder meer de wegenbouw, compost voor hergebruik in tuinen en natriumbicarbonaat voor de eigen installaties. Bovenal biedt Twence veel indirecte werkgelegenheid, vooral in de regionale maakindustrie, transportsector en kennisbranche. Opwerking Bij het omzetten van afval in energie door verbranding blijft per definitie een onbrandbaar deel over onder in de verbrandingsoven: de as. Zelfs hierin zitten bruikbare grondstoffen. Twence beschikt over de beste apparatuur voor de opwerking van as. De kleinste metaaldeeltjes – tot het formaat van een speldenknop – worden gehaald uit de verbrandingsresten van de energiecentrale. Niet alleen ijzer, maar ook aluminium, zink en koper worden weer teruggebracht in de materialenkringloop. Tegelijkertijd worden de bodemassen zo zuiver dat deze ook kunnen worden gebruikt als vervanger van zand en grind, bijvoorbeeld voor het maken van beton.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Twence. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Boldershoekweg 51
7554 RT HENGELO
074 - 2404 444