Software-Engineer

Moneybird is op zoek naar een Software Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Hoe ziet het werken als Software-Engineer bij Moneybird eruit?

Je werkt aan het meest geautomatiseerde boekhoudpakket ter wereld. Dat is technisch uitdagend en complex. Daarom maken we gebruik van Shape-Up. Door deze methode geven we structuur aan complexe technische projecten: 


 • Shapen van pitches (Analyse en Ontwerp)
 • Realisatie van de pitch tijdens een project van zes weken met ~5 collega’s. (Ontwikkelen, testen, lanceren, monitoren, valideren en itereren.)
 • Cooldown, twee weken de tijd om zaken op te pakken die jij belangrijk vindt.


Je hebt bij Moneybird de mogelijkheid om alle onderdelen van ons product aan te raken. Van diepe backend projecten tot het bouwen van een Design System en van security tot DevOps of mobile. Je leercurve is bij ons erg steil en ligt in je eigen hand, je bepaald zelf bij welk project je aansluit. We bieden je een rustige werkplek om het beste uit jezelf te kunnen halen.


Tech-stack

 • De technieken waarmee wij werken aan onze doelen:
 • Ruby on Rails
 • Sidekiq
 • RSpec
 • Kubernetes (EKS)
 • AWS
 • Buildkite
 • Datadog
 • AppSignal
 • Stimulus


Geen ervaring met deze technieken? Ook dan gaan we graag met je in gesprek. De meeste Moneybirders hebben Ruby geleerd onder werktijd. Als engineer pik je een nieuwe taal in no-time op. Je staat niet alleen bij ons. We helpen je graag verder.  

Functievereisten

We zijn groot fan van minimalisme. In onze organisatie en ons product.  We werken zoveel mogelijk zelfsturend en zelf-organiserend. Dat kan alleen als we met intelligente en gedreven collega's samenwerken. Daarom verwachten we: 


 • Een afgeronde relevante HBO-/WO studie.
 • De mogelijkheid om tenminste één werkdag per week op kantoor aanwezig te zijn. Een tijd remote werken is zeker mogelijk.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.


Note: responding to our job post is only possible if you are a Dutch citizen, EU citizen or in possession of a TWV work permit for the Netherlands. Speaking Dutch is necessary and you are preferably living near Enschede.

Bedrijfsprofiel Moneybird

Bij Moneybird maken we de ambities van ondernemers waar! Wij ondersteunen ze bij het bouwen van een gezond bedrijf.


We zorgen voor plezier

Boekhouden hoort bij ondernemen. Het geeft een ondernemer financieel inzicht en helpt bij het groeien en onderhouden van een gezond bedrijf. Toch kijken de meeste ondernemers niet uit naar het bijhouden van hun boekhouding. Bij Moneybird maken wij het ondernemers makkelijk. Daardoor wordt boekhouden zelfs leuk. Zo kijken we ook naar onze interne organisatie. We vinden het belangrijk dat jij als medewerker met veel plezier werkt aan onze software, we zijn niet voor niets een Great Place to Work. Het werk is technisch uitdagend, je werkt in een team met gedreven engineers en elke dag halen wij het beste uit elkaar en de techniek. 


We zorgen voor doordachte oplossingen

Onze software zit slim in elkaar en is voor iedereen toegankelijk. We doen dingen niet zomaar, zonder onderbouwing.  Er is over nagedacht. Minimalistische oplossingen zijn onze favoriet: die bouwen we het liefst. Onze software is op alle vlakken van hoge kwaliteit. Dat doen we met een gedreven team, slimme analyses, een effectieve CI straat en code reviews.


We maken elkaar beter

We hebben niet alle antwoorden en we leren dus elke dag bij. Daarvoor is het nodig dat we eerlijke feedback geven aan elkaar. We geven onze mening met duidelijke argumenten en zonder onze ego. We springen vaak in het diepe omdat we weten dat we op die manier snel nieuwe dingen leren. Bij Moneybird moet je dus niet bang zijn om fouten te maken. Ook zijn we niet bang om terug te komen op eerdere keuzes omdat we nieuwe inzichten hebben. En vergeet de input van onze gebruikers niet. De eerlijke feedback die we krijgen is voor ons team waardevol. We leren veel over hoe ze het systeem gebruiken en waar kansen liggen voor verbeteringen. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de MoneyBird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede