Fellow Hartfalen

Het Thorax Centrum Twente in Enschede heeft per 1-9-2023 plaats voor een Fellow Hartfalen (0.8 – 1.0 FTE). Bekijk deze vacature van MST voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Fellow krijg je de mogelijkheid om je verder te specialiseren op het gebied van poliklinische en klinische hartfalenzorg, naast algemeen cardiologische werkzaamheden. Zo kun je je bekwamen als cardioloog met aandachtsgebied hartfalen in een perifeer ziekenhuis. De opleiding verloopt volgens het kaderdocument aandachtsgebied hartfalen van de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie. Je maakt onderdeel uit van de opleidingsgroep en het fellowship duurt in principe 1 jaar. In overleg kan deze worden uitgebreid tot 2 jaar in combinatie met beeldvorming of advanced hartfalen in samenwerking met het UMCG.

Functievereisten

Voor wie hebben wij plaats

Een enthousiaste collega die de opleiding cardiologie heeft afgerond of op korte termijn gaat afronden met aantoonbare passie voor hartfalen.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Het Thorax Centrum Twente is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten binnen en buiten de regio. Wetenschappelijk onderzoek en de volledige opleiding cardiologie dragen bij aan onze kwaliteit. In het Thoraxcentrum werken actueel 20 cardiologen en 6 thoraxchirurgen, waaronder 2 fellows.


De divisie hartfalen bestaat uit 3 gecertificeerde cardiologen met aandachtsgebied hartfalen. Er is een dagelijkse hartfalen polikliniek gerund door verpleegkundig specialisten, gesuperviseerd door de hartfalen cardioloog, een wekelijks specifiek spreekuur voor advanced hartfalen patiënten en een wekelijks multidisciplinair overleg hartfalen. Ook klinisch krijgt de hartfalen problematiek veel aandacht. Tevens is regionale hartfalen samenwerking actief en wordt er geparticipeerd in meerdere nationale en internationale hartfalen studies.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000