HR Business Partner

Wil jij met jouw kennis en kunde bijdragen aan de doorontwikkeling van HR-advies naar de rol van HR Businesspartner? Voor de Stafdienst HRM van Medisch Spectrum Twente zoeken wij een HR Business Partner.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
5-8-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als HR Businesspartner kun jij het verschil maken in deze interessante HR tijd. Je bent een pragmatisch en ambitieus-strategisch ingestelde professional die weet dat hij een schakel is in het groter geheel van MST en daarvoor verantwoordelijkheid draagt. Je bent in staat om samen te werken en op creatieve wijze te anticiperen om zo flexibel het doel te bereiken. Je werkt altijd vanuit de verbinding met je interne klant. Je combineert een optimale uitvoering van het personeelsbeleid binnen MST met het leveren van een concrete bijdrage aan de bedrijfsvoering en de resultaten van de RVE’s. Je bent een belangrijke sparringpartner bij de verdere professionalisering van onze HR dienstverlening.


Concreet betekent dit:

 • je adviseert het management bij het opstellen en realiseren van hun jaarplannen op basis van de kaders die hiervoor MST-breed zijn vastgesteld;
 • je begeleidt het management van de RVE bij veranderingstrajecten en reorganisaties;
 • je geeft, op basis van relevante managementinformatie, adequate adviezen ter verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van de bezetting;
 • je kunt de informatie, die je hebt verkregen uit het volgen, analyseren en interpreteren van relevante ontwikkelingen vertalen in concrete beleidsvoorstellen;
 • je werkt vraag gestuurd aan expertiseontwikkeling op één of meerdere onderwerpen en je draagt bij aan MST-beleid;
 • je werkt gestructureerd en je benut je HR-modellen en -instrumenten in de advisering naar het management;
 • als HR adviseur draag je bij aan het realiseren van een verandering in gedrag en cultuur binnen MST gericht op samenwerken en continu verbeteren;
 • er is ruimte om naast je HR advieswerk ook organisatiebrede (HR-) projecten op te pakken, wat je functie nóg afwisselender maakt.

Functievereisten

Om de rol als HR Business Partner goed te kunnen invullen is het van belang dat je voldoet aan onderstaande functie-eisen:

 • je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding; richting HRM of hieraan gerelateerd;
 • je hebt reeds een aantal jaren ervaring in een functie op vergelijkbaar niveau (bij voorkeur als Business Partner) binnen een grote en complexe organisatie, waarbij ervaring binnen een ziekenhuis een pré is;
 • hierdoor breng je kennis mee op het gebied van HR processen en -instrumenten en bekijk je organisatieontwikkeling vanuit een bedrijfskundig perspectief;
 • je beschikt over organisatiesensitiviteit en weet “hoe de hazen lopen”;
 • je bent strategisch sterk en communicatief vaardig;
 • je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • je kunt goed plannen en organiseren;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zijn van groot belang.


Wij zoeken een Businesspartner met lef en energie. Een teamspeler die nuchter en met gevoel voor humor naar oplossingen zoekt en deze ook realiseert. In een grote organisatie als ons ziekenhuis vraagt dit zeker doorzettingsvermogen.

Aanbod

MST vindt het belangrijk dat er voldoende ruimte is om jouw kennis en ervaring in te zetten, hierbij word je ook gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen. Wij bieden jouw dus uitstekende opleidingsmogelijkheden om jouw carrière vooruit te helpen. Daarnaast vind MST flexibiliteit belangrijk en is het mogelijk om hybride te werken, in deze functie heb je dus ook de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.

 • Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
 • Arbeidstijd: 36 uur per week
 • Salaris: volgens cao-ziekenhuizen FWG 60 (maximaal € 5.212,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek);
 • Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook krijg je toegang tot het platform Good Habitz waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen met diverse workshops en trainingen.
 • MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het (bus) station ligt op een loopafstand van slechts 10 minuten.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werkomgeving

Binnen ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) werken ruim 3800 medewerkers en zo’n 250 medisch specialisten aan hun missie: het bevorderen van gezondheid in de regio Twente. Binnen ons topklinisch ziekenhuis proberen wij iedere dag de kwaliteit van de zorg te verbeteren. MST is één van de grootste werkgevers in de regio. Wij streven er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. MST is een belangrijk onderdeel van de zorgketens in de regio Twente; een regio waar de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt krapper wordt. Dit vraagt om kwaliteit en creativiteit om ons ziekenhuis optimaal te laten functioneren. Het zal je niet verbazen dat werken in MST betekent, werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving.


Stafdienst HRM

HR adviseurs maken deel uit van de Stafdienst HRM, die ziekenhuisbreed HR beleid ontwikkelt en implementeert en de Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE’s) adviseert en faciliteert bij de uitvoering hiervan. De stafdienst bestaat uit zes teams: HR advies, HR Beleid, HR services, Learning & Development, Arbo en verzuim en MST@Work.


HR-advies

Ons ambitieuze HR adviesteam bestaat uit 7 HR adviseurs. Wij adviseren bedrijfskundig managers en hun afdelingsmanagers op het gebied van organisatieontwikkeling, reorganisatie, leiderschap, anders werken en strategische personeelsplanning. HR adviseurs ressorteren rechtstreeks onder de Manager HRM. Belangrijk thema binnen onze afdeling is de doorgroei van HR adviseur naar HR Businesspartner.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000