Adviseur Bedrijfsvoering

Een belangrijke rol gericht om de afdelingen te adviseren en deze daadwerkelijk via uitvoering te ontzorgen. Jouw einddoel? De dienstverlening van gemeente Enschede optimaliseren en bijdragen aan de uitvoering van de wettelijke taken en bijbehorende cycli. Interesse? Check dan zeker deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
2-7-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je adviseert het cluster over een breed pakket aan onderwerpen en ontwikkelt waar nodig beleid of draagt hieraan bij. Als het gaat om processen die strategisch, tactisch of operationeel van aard zijn weet jij de juiste adviezen te geven, waarbij aan de voorkant de juiste informatie is opgehaald, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Daarbij weet je te zorgen voor de implementatie van deze processen en/of dilemma’s. Ook maak je scherpe analyses, gerichte adviezen en gebruikersvriendelijke dashboards, zodat de dienstverlening kan worden verbeterd en effectieve besluiten gemaakt kunnen worden op basis van de juiste (sturings) informatie. Waar nodig worden deze opgenomen in het beleid. De werkzaamheden zijn gericht om de afdelingen te adviseren en het daadwerkelijk via uitvoering (monitoring, data-analyse, opstellen rapportages) te ontzorgen en daardoor bij te dragen aan de uitvoering van de wettelijke taken en bijbehorende cycli (big-8).

Functievereisten

Je communiceert makkelijk met collega’s vanuit alle geledingen. En weet eenvoudig de weg te vinden binnen het cluster en de gemeente. Harde deadlines? Daar draai jij je hand niet voor om. Daarnaast schakel je snel en ben je proactief gericht op samenwerking. Daarbij ben je sterk omgevingsgericht, doelgericht, analytisch sterk en waar nodig ook vasthoudend. Bovendien kun je goed luisteren en gebruik je daarbij je sterke adviesvaardigheden. Ook ben je een prettige collega om mee samen te werken en draag je op een resultaatgerichte manier bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling en je functie. Verder heb je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van bedrijfsvoering en gemeentelijke (financiële) cyclus;
 • Kennis en expertise in data gedreven werken (data-analyse);
 • Ervaring met data modellering, visualisatie tooling, procesoptimalisatie;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Affiniteit met IT;
 • Kennis van het vakgebied Omgeving en Recht is een pré.

Aanbod

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor 160.000 inwoners, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidings- en doorgroeimogelijkheden om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans goed te regelen: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 tussen € 3.396,- en € 5.009,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twense Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
 • Goede carrièkansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.


Op deze vacature zijn de Cao-gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Enschede (AAE) van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Werken voor de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Versnellen van de woningbouw, waaronder rond het centrum van Enschede, klimaatadaptatie, de energietransitie, opvang van vluchtelingen en veel meer. Grote opgaven voor de stad die ook juridisch allemaal goed geregeld moeten worden. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid: van onze mensen en hun persoonlijkheden, en in functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven. Jouw ideeën kunnen het verschil maken! 


Dit is jouw cluster

Binnen het cluster Omgeving & Recht werken ruim 170 medewerkers in 5 afdelingen: 

 • Bestemmen
 • Vergunnen
 • Handhaven Bouwen en Milieu
 • Handhaven Openbare Ruimte
 • Staf


Ons cluster werkt nauw samen met de partners binnen en buiten de gemeente aan de opgaven in de stad. Omdat ons cluster veel kennis en kunde heeft van wet- en regelgeving, denken we mee in de ruimtelijke opgaven van de stad. We maken bestemmingsplannen en behandelen vergunningsaanvragen voor bijvoorbeeld bouwen, monumenten, slopen en evenementen. Daarnaast houden we toezicht op de bestaande bouw en nieuwbouw in de fysieke leefomgeving en soms moeten we handhavend optreden. Samen zetten wij ons in voor een veilige, gezonde en leefbare stad.


Het cluster is volop in beweging en we bereiden ons voor op de nieuwe Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouw die impact hebben op onze manier van werken.  Daarbij werken we continue aan onze kwaliteit en dienstverlening.


Als adviseur bedrijfsvoering maak je deel uit van de afdeling Staf. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle ondersteunende taken binnen het cluster en bestaat uit ongeveer 25 medewerkers. De afdeling kenmerkt zich door een goede sfeer en is procesgericht en vernieuwend.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!