Consultant Industrial Sustainability

Wil jij graag werken aan projecten om de industrie te verduurzamen en deze toekomst bestendig te maken? Dan is Bilfinger Tebodin op zoek jaar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-10-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van onze afdeling Industrial Sustainability, in dit team werken wij aan de industriële energietransitie en de ontwikkeling van de circulaire economie. Concreet betekent dit het verduurzamen van bedrijven in de industriële sector op het gebied van grondstoffen, transport, water en energie.


Je houdt je bezig met projecten die Industrial Sustainability uitvoert bij onze industriële klanten. Deze projecten zijn multidisciplinair van aard waarbij de verbinding tussen de verschillende stakeholders centraal staat. Als consultant heb je een coördinerende rol waarin je projecten zelfstandig oppakt en verantwoordelijk bent voor het succesvol managen van een project. Hierbij draag je zorg voor de kwaliteit, het budget, de planning en de begeleiding van je collega’s in een project.


Je genereert sales voor de afdeling en je bent actief je netwerk aan het uitbouwen. Bedrijfsbreed draag je ook je steentje bij op het gebied van sales met name in grote complexe projecten.


Je begeleidt bedrijven bij het integreren van duurzaamheid in de strategische prioriteiten, processen, verslaggeving en communicatie. Hierbij schakel je op operationeel en strategisch niveau, waarmee je in staat bent om de gewenste veranderingen binnen de industrie te bereiken.

Functievereisten

Naast een ‘duurzame mindset’ en intrinsieke motivatie om op praktische wijze handvatten te geven aan de verduurzaming van onze industriële klanten en partners, ben je in staat bent om de verbinding te leggen met je collega’s, het Bilfinger netwerk, partners, en overige instanties. Door onze unieke combinatie van engineering en consultancy helpen wij klanten van strategie tot en met technische realisatie en implementatie.

 • Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding en affiniteit met technische vraagstukken.
 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring op soortgelijk gebied, bij voorkeur in de industrie.
 • Je bent bekend met onderwerpen zoals EU-EED, CO2-footprinting, SDG’s, LCA, opzetten van business cases en masterplanning. Aantoonbare ervaring op een van deze onderwerpen is een pré.
 • Je hebt over de jaren heen een netwerk opgebouwd in de industrie- en aanverwante sectoren en je kan deze inzetten om de verduurzaming van de industrie te versnellen.
 • Je vindt het leuk om betrokken te zijn bij de initiatie fase en zet klantcontact effectief om in opdrachten.
 • Je bent als consultant verantwoordelijk voor je eigen projecten waarbij er van je wordt verwacht dat je de rol van project- en stakeholdermanager goed kunt invullen.
 • Je bent van nature een verbinder die gemakkelijk contact maakt, zowel intern als buiten het bedrijf.
 • We zijn op zoek naar een ondernemende en proactieve teamspeler die daadkrachtig en resultaatgericht te werk kan gaan en tegelijkertijd de ambitie heeft om de industrie te verduurzamen en de transities te verwezenlijken.

Aanbod

 • Een compleet arbeidsvoorwaardenpakket, zorgvuldig samengesteld in ons eigen convenant.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris ligt tussen de € 3.500 en € 6.000 bruto per maand o.b.v. fulltime, vastgesteld aan de hand van je kennis en ervaring.
 • 8% Vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.
 • Een bonussysteem, afhankelijk van je eigen performance en bedrijfsresultaten
 • 29 vakantiedagen en één extra dag bij een goed bedrijfsresultaat.
 • Een flexibele pensioenregeling, met ruimte voor je eigen wensen en behoeften.
 • Een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Persoonlijke en vaktechnische coaching.
 • Diverse carrière- en opleidingsmogelijkheden.

Bedrijfsprofiel Bilfinger Tebodin

Wij zijn Bilfinger Tebodin. Onze industriële klanten staan voor de uitdaging om te verduurzamen door het zoeken naar alternatieve energiebronnen, het sluiten van de grondstoffencyclus en het minimaliseren van impact op de omgeving.


Wij zorgen ervoor dat onze klanten hun uitdagingen kunnen waarmaken. Dit doen we door implementatie van concrete oplossingen op basis van moderne en innovatieve technieken. Onze engineers en consultants lopen daarmee voorop in het realiseren van industriële transitieprojecten. Al sinds de wederopbouw na de oorlogsjaren in 1945, zijn we hèt toonaangevende ingenieurs- en adviesbureau voor het creëren van een toekomstbestendige industrie.


Onze klanten zijn actief in zeer uiteenlopende industrieën zoals farmacie, chemie, FMCG en energie. Samen met de klant kijken we hoe hun investering een succes kan worden door het inzetten van onze kennis en ervaring. De klant kan bij ons terecht voor advies, maar ook voor overige diensten zoals engineering, projectmanagement, inkoop en constructie managementservices, kortom alles wat de klant nodig heeft om hun project succesvol te maken!


Zie jij jezelf werken in een uitdagende omgeving waar je impact kan maken en de industrie toekomstbestendig in kan richten? Wil jij graag werken aan projecten met een grote diversiteit aan klanten? Begrijp je snel de complexe vraagstukken en ben jij een uitstekende gesprekspartner voor onze klanten? Werk je graag in een informele cultuur met multidisciplinaire teams samen om interessante projecten te realiseren? Wil je werken in een organisatie waarin je snel door kan ontwikkelen met behulp van opleidingen, coaching en regelmatig nieuwe uitdagingen? Dan passen wij bij jou!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Bilfinger Tebodin. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Jan Tinbergenstraat 172
7559 SP Hengelo
+31 88 996 70 05