Sensata Technologies Holland BV

Focus op detectie voor veiligheid, efficiëntie en comfort. Sensata Technologies uit ondernemend Hengelo in Twente, ontwikkelt, produceert en levert missiekritieke sensoren, controlesystemen en bedieningselementen voor detectie, elektrische beveiliging, verificatie en energiebeheer. De producten van het bedrijf voldoen aan de groeiende, wereldwijde behoefte aan meer veiligheid, betere energie-efficiëntie en een schoner milieu.

logo Sensata Technologies Holland BV
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Sensata Technologies Holland BV
Jan Tinbergenstraat 80
7559 SP Hengelo
+31 (0)74 3578 000 sensata@adver-online.nl www.sensata.com

Voor Sensata Technologies betekent ‘missiekritiek’ dat de sensoren een essentieel onderdeel zijn en moeilijk om te realiseren. Voor meer veiligheid, efficiëntie en comfort worden deze geavanceerde producten toegepast in industriële en militaire toepassingen, zoals in remsystemen van automobielen, besturingssystemen van vliegtuigen, witgoed als koelkasten en wasmachines, airconditioning en telecommunicatie. Zonder het te merken hebben mensen dagelijks met de sensoren te maken, zoals in motorfietsen, stofzuigers en espresso-apparatuur.

Bouwstenen toekomst

Sensoren zijn de fundamentele bouwstenen voor een slimme, verbonden, geëlektrificeerde en steeds autonomere werk- en leefomgeving. Sensata Technologies ziet vier trends die in de nabije toekomst de wereldwijde markten zullen bepalen: schoon en efficiënt, elektrificatie, autonomie en slimme verbindingen. De sensoren worden bijvoorbeeld gebruikt om efficiëntere industriële pompen te maken en de brandstofefficiëntie van auto's en zware terreinvoertuigen te verbeteren. Terwijl elektrische voertuigen stijgen in populariteit en vraag, zijn sensoren nodig om alles te bewaken en optimaliseren, van batterijsystemen tot thermische beheersystemen. Met de sensoren van Sensata kunnen lichte zelfrijdende auto's, zware terreinvoertuigen en intern transportmaterieel zich autonoom verplaatsen. De slimme en breed verbonden sensoren leveren actuele inzichten voor gebruikers of exploitanten van bedrijfsvoertuigen.

Betrouwbaar

Sensoren zorgen er 24/7/365 voor dat bijvoorbeeld een apparaat zichzelf uitschakelt als het te heet wordt of dat het efficiënter werkt. Daarnaast meten sensoren de druk van vloeistoffen, zoals de oliedruk in een remleiding of dat er voldoende brandstof, koelvloeistof of motorolie aanwezig is in een voertuig. Sensata produceert duizenden verschillende sensoren die apparaten van miljoenen gebruikers wereldwijd veiliger maken. Dit kan slechts als die sensoren zelf uiterst betrouwbaar zijn. Daarom worden hoge eisen gesteld aan elke sensor. Zo moeten autosensoren wel 20 jaar volledig betrouwbaar zijn bij temperaturen van min 40 graden tot wel plus 140 graden. Bovendien moeten de sensoren bestand zijn tegen vocht, droogte, stof, zout, trillingen en andere extreme omstandigheden.

Jobs #Sensata Technologies Holland BV

Customer Quality & NPD Manager

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Sensata Technologies is looking for a Customer Quality & NPD Manager

Customer Quality Champion

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Sensata Technologies is op zoek naar Customer Quality Champion

Design Engineer

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Sensata Technologies is looking for a Design Engineer

European Tax Leader

Financieel | Baan | Universitair (WO)
Sensata is looking for an European Tax Leader.