Hengelo

Ondernemend Hengelo kent van oudsher veel technische maakindustrie. Vroeger werd het ook wel 'de metaalstad van Twente' genoemd. De kracht en het ondernemerschap van toen zijn er nog altijd: dat zit in het dna van de stad. Ondernemend Hengelo huisvest grote internationale bedrijven en kan bogen op een enorm potentieel aan kennis en kunde, vooral op gebieden als IT, machinebouw, mechatronica, sensortechnologie, milieu- en energietechnologie en hightech-materialen. Ook het World Trade Center Twente is in Hengelo gevestigd.

logo Hengelo
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Hengelo
Hazenweg 121
7556BM Hengelo
+31 (0)74 245 9876 www.hengelo.com

Innovatieve techniekstad
Ondernemend Hengelo ligt centraal in Twente, aan de A1 en is daarmee uitstekend bereikbaar over de weg. Het is amper twee uur rijden naar hartje Randstad of het Duitse Ruhrgebied. Ook per trein is Hengelo makkelijk bereikbaar, voor reizigersvervoer en goederentransport, zowel binnen Nederland als internationaal. Met de Combi Terminal Twente aan het Twentekanaal beschikt ondernemend Hengelo over de grootste en modernste inlandterminal in Nederland, ideaal gelegen tussen de zeehaven van Rotterdam en het Duitse achterland. Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen is mogelijk.


Volop vestigingsmogelijkheden
Ondernemend Hengelo heeft tal van bedrijventerreinen en vestigingsmogelijkheden. Grote en kleinere, startende en groeiende ondernemers vinden er een ideale plek, passend bij hun ambities. Veel bedrijventerreinen hebben een hoogwaardige, parkachtige uitstraling. Ondernemers zijn veelal verenigd in een vorm van parkmanagement, wat de kwaliteit en waardevastheid van de bedrijfslocaties ten goede komt. Sommige bedrijventerreinen richten zich op specifieke soorten bedrijven. Zo is het modern ingerichte Westermaat De Veldkamp aan de A1 en A35 vooral bedoeld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van industrie, distributie, opslag en transport. De Westermaat Campus, ook aan de A1, biedt juist kantoorruimtes op maat voor innovatieve hightech-bedrijven.

 

Gezondheidspark
Bijzonder is ook het recent ontwikkelde Gezondheidspark, nabij de A35 en ziekenhuis ZGT, met een eigen treinstation. In een groene omgeving zijn hier, naast woningen en onderwijsinstellingen, allerlei zorg- en zorggerelateerde bedrijven te vinden, zoals sport, wellness, fysiotherapie, tandtechniek, privéklinieken, technische en medische toepassingen.


Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Hengelo is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):

  • Bedrijvigheid in Hengelo
  • Duurzaamheid in Hengelo

Gemeente Hengelo
Hengelo omvat de stad Hengelo, het kerkdorp Beckum en een paar buurtschappen. Het inwoneraantal is circa 80.500 Twentenaren.
 
Leer meer en kijk op: 

  • Gemeente Hengelo   
  • Stichting Informeel Ondernemers Contact Hengelo
  • Ondernemersvereniging Westermaat
  • Hengelose Ondernemers Vereniging 

 

Duurzaamheid in Hengelo
De gemeente Hengelo werkt aan een gezonde, groene en energieneutrale stad. Om in 2050 geheel energieneutraal te zijn, wil men elk jaar twee procent energiebesparing bereiken. Om de klimaatverandering het hoofd te bieden wil men bijvoorbeeld op innovatieve wijze gebruik maken van de Hengelose beken. Bewoners worden nauw betrokken bij allerlei plannen en ondersteund bij initiatieven om zonne-energie te gaan gebruiken. De gemeente Hengelo is niet voor niets een van de dertig Nederlandse partnergemeenten van de Green Deal voor gasloze wijken.
 
Industrieel erfgoed, wonen, cultuur en natuur
De gemeente Hengelo is rijk aan industrieel erfgoed. Veel oude fabrieksgebouwen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Waar vroeger de fabrieken van de metaalbedrijven Stork en Dikkers stonden, is een heel nieuwe wijk, Hart van Zuid, verrezen, bedrijven, winkels en woningen. De gemeente Hengelo biedt een aangename leefomgeving. De binnenstad kenmerkt zich door gezellige horeca en een breed cultureel aanbod met talrijke evenementen. Poppodium Metropool presenteert bands en artiesten met wereldfaam. De jaarlijkse FBK Games is het grootste, internationale atletiekevenement van Nederland. De natuur is in de gemeente Hengelo nooit ver weg. In het prachtige buitengebied is het heerlijk wandelen en fietsen is.  
 
Leer meer en kijk op:

  • Toeristisch Hengelo

Actualiteit #Hengelo

Jobs #Hengelo

Technical Information Security Specialist

ICT / Internet / Telecom | Baan | HBO
De gemeente Hengelo zoekt een Technical Information Security Specialist. Bekijk de vacature voor ...

Business Partner Financiën Sociaal Domein

Financieel | Baan | HBO-WO
Bij het team Financiën van de gemeente Hengelo is een vacature ontstaan voor een Business Partner ...

Teammanager Financiën

Directie / Management | Baan | HBO
Gemeente Hengelo is op zoek naar een Teammanager Financiën. Bekijk deze vacature voor meer ...