Oldenzaal

Door de ligging en uitstekende verbindingen is Oldenzaal een ideale vestigingsplaats voor bedrijven die actief zijn met internationale handel en distributie. Het is gewild bij transportondernemers.

logo Oldenzaal
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Oldenzaal
Ganzenmarkt 1
7571 CD Oldenzaal
+31 (0)541 588 111 info@oldenzaal.nl www.oldenzaal.nl

Centrum van internationaal transport
Tussen Enschede, Hengelo en de grens met Duitsland ligt ondernemend Oldenzaal aan de A1, de verkeersader naar het westen van het land, naar Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië. Bovendien beschikt Oldenzaal over internationale treinverbindingen.


Gewild bij transport ondernemers
Ondernemend Oldenzaal is bijzonder gewild bij transportondernemers. Daarnaast zijn de metaalindustrie en groothandelsactiviteiten sterk vertegenwoordigd in het bedrijfsleven. Om aan de groeiende vraag naar vestigingsgrond te voldoen, investeert ondernemend Oldenzaal in uitbreiding en verduurzaming van bestaande en in de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. Voor nieuwkomers zijn hier vestigingsmogelijkheden gecreëerd op onder meer bedrijvenpark Hazewinkel Noord-West. Hier krijgen beeldkwaliteit en duurzaamheid veel aandacht. Zo loopt er een groene zone doorheen die deel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur.

 

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld en achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Oldenzaal is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):
 

  • Bedrijvigheid in Oldenzaal  
  • Duurzaamheid Oldenzaal

 

Gemeente Oldenzaal
Oldenzaal omvat naast de stad in het omliggende gebied het recreatiepark Het Hulsbeek, dat tevens de poort is van het nationaal landschap Noordoost-Twente. Het inwoneraantal van Oldenzaal is circa 32.000 Twentenaren.
  
Leer meer en kijk op:

  • De gemeente Oldenzaal 
  • Ondernemersvereniging Eekte Hazewinkel 
  • Werkgeversvereniging Oldenzaal aan de slag  
  • Ondernemersvereniging Hazewinkel Noord-West Oldenzaal

Energieneutraal Oldenzaal
De gemeente Oldenzaal heeft flinke ambities als het gaat om duurzaamheid. Al in 2025 wil men geheel energieneutraal zijn. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld met onder meer zonnepanelen op het gemeentehuis en lampen die alleen branden als er daadwerkelijk mensen in een ruimte aanwezig zijn. Bedrijven kunnen er met een 'milieubarometer' achter komen hoe en waar ze hun milieubelasting en energieverbruik kunnen terugdringen en kosten kunnen besparen. Om projecten hiervoor financieel te ondersteunen is het Oldenzaals Energiefonds in het leven geroepen. Voort stimuleert de Stichting Duurzaam Oldenzaal bedrijven om duurzame energie te gebruiken. Deze stichting helpt inwoners om duurzame initiatieven van de grond te tillen. De gemeente Oldenzaal wil tot de top-25 van duurzame gemeenten behoren.

 De glimlach van Twente
De stad Oldenzaal heet ook wel 'De glimlach van Twente'. Oldenzaal biedt volop vertier en gezelligheid en heeft een grote naam als het gaat om cultuur en evenementen. Oldenzaal is bijvoorbeeld de carnavalshoofdstad van Twente. Nergens in Oost-Nederland viert men carnaval zo uitbundig als hier. De carnavalsoptocht trekt ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers uit het hele land. Ook tal van andere evenementen dragen bij aan het feestelijke imago, zoals muziekfestijnen, straattheaterfestivals en Twente Ballooning.
 
Oldenzaal heeft een sfeervol centrum met de St. Plechelmusbasiliek, de Groote Markt met een uitgebreid horeca-aanbod, intieme winkelstraten en moderne winkelcentra. Ook de natuurrijke omgeving biedt volop recreatiemogelijkheden, onder meer op Het Hulsbeek, een bosrijk gebied met een recreatieplas.
 
Leer meer en kijk op:

  • Toeristisch Oldenzaal
  • Cultureel Oldenzaal