LioniX International

LioniX International is een toonaangevende wereldwijde leverancier van op maat gemaakte microsystemen, in het bijzonder op basis van geïntegreerde fotonica, en met productievolumes die schaalbaar zijn. We bieden op maat gemaakte oplossingen voor OEM's en systemintegrators, door verticale integratie: van het ontwerp tot volledig geassembleerde modules. We werken continu aan ons technologisch leiderschap, ondersteund door een sterke IP-positie.

logo LioniX International
Lees hieronder meer

Contactinformatie

LioniX International
Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede
(+31) 53 20 30 053 info@lionix-int.com www.lionix-international.com

Global Goals

Voor wie wij werken

We richten ons op het ontwerp en de fabricage van Photonic Integrated Circuits(PIC)-modules op basis van onze gepatenteerde golfgeleider technologie (TriPleX ™). Dit platform, dat is gebaseerd op siliciumnitride, heeft als voordeel dat het weinig verliezen heeft en is te gebruiken bij veel golflengtes licht. Toepassingen hiervoor zijn te vinden in Telecom/Datacom, Life Science en Metrologie. Verder bieden we  aanvullende technologieën aan zoals micro- en opto-fluïdica en MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems).

Verticale Integratie

Als verticaal geïntegreerd bedrijf, met kerncompetenties op het gebied van ontwerp, fabricage, assemblage en verpakking, richt LioniX International zich op opkomende markten zoals fotonische geïntegreerde modules in 5G-netwerken, microgolffotonica, biowetenschappen, industriële procesbesturing en ruimtevaart. Hierbij werken we nauw samen met onze klanten, waarbij we hen begeleiden in het volledige proces vanaf het ontwerp tot aan de levering van de modules.

Schaalbare volumes

Dankzij onze faciliteiten in Enschede, waaronder de cleanroom van het Nanolab, en onze faciliteiten in Korea, zijn wij in staat schaalbare productievolumes te leveren, zowel op waferniveau als op assemblage- en verpakkingsniveau.

Oplossingen

(Geïntegreerde) fotonica, door de EU uitgeroepen tot sleuteltechnologie, draagt door haar eigenschappen (snel, energiezuinig, nauwkeurig, zeer compact) bij aan velerlei oplossingen onder meer op het gebied van gezondheidszorg, landbouw & voedsel, milieu, klimaat en veiligheid. Dankzij onze lange ervaring is onze technologie in al deze gebieden zeer goed toe te passen.