Haaksbergen

Haaksbergen biedt bedrijven vestigings- en groeimogelijkheden op moderne bedrijventerreinen aan de rand van het dorp. Meest in het oog springend is het nieuwe bedrijvenpark Stepelerveld, dat nog in ontwikkeling is. Hier wil Haaksbergen een flinke ambitie waarmaken: Stepelerveld moet het groenste bedrijvenpark van Twente, mogelijk zelfs van Nederland worden.

logo Haaksbergen
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Haaksbergen
Blankenburgerstraat 28
7481 EB Haaksbergen
+31 (0)53 573 45 67 gemeente@haaksbergen.nl www.haaksbergen.nl

Groenste bedrijvenpark
Dit wil men bereiken met een duurzame infrastructuur, duurzame gebouwen, maximale biodiversiteit, een schoon watersysteem en slimme wegen en fietspaden.


Voorbeeldproject
Met gebruik van Warm Mixed Asfalt komen hier duurzame wegen te liggen. In fietspaden worden zonnepanelen geïntegreerd die energie leveren aan dynamische ledverlichting. Ook komt er een proeftuin voor de ontwikkeling van innovatieve producten, zoals cementloze betonproducten met een deklaag op basis van een plantaardig bindmiddel met reflecterende eigenschappen, zodat minder straatverlichting nodig is. Stepelerveld is een voorbeeldproject waar gemeente, provincie en bedrijven nauw samenwerken.

Slagen in duurzaamheid
Het ambitieuze concept voor dit bedrijvenpark is ontstaan toen vloerenfabrikant Uzin Utz hier als eerste onderneming was neergestreken met een spraakmakend, energiezuinig pand. Dat inspireerde ondernemend Haaksbergen om de groene gedachte door te trekken naar het gehele bedrijvenpark. Uiteraard worden bedrijven die duurzaam ondernemen hier met open armen ontvangen. En ze worden waar nodig ook ondersteund om verdere duurzaamheidsslagen te maken. De ambities en de verwachtingen zijn hoog. Men heeft er ook alle vertrouwen in dat Stepelerveld veel ondernemers zal aantrekken. Dat kunnen zowel grote en kleine als bestaande en startende bedrijven zijn.


Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Haaksbergen is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). 
 

  • Bedrijvigheid in Haaksbergen
  • Duurzaamheid in Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen
Haaksbergen omvat de kern Haaksbergen en de kerkdorpen St. Isidorushoeven en Buurse. Het inwoneraantal is bijna 25.000 Twentenaren.
 
Lees meer en kijk op:

  • Gemeente Haaksbergen
  • Haaksbergen Ondernemers Vereniging (HOV)
  • Bedrijventerrein Stepelerveld

Leven en toerisme in Haaksbergen
De gemeente Haaksbergen biedt een prachtige omgeving met boerenlandschappen en natuurgebieden. Liefhebbers van fietsen en wandelen komen hier volop aan hun trekken. Niet alleen de omgeving maakt de gemeente Haaksbergen tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te recreëren. Het kent namelijk ook een, voor zijn omvang, opvallend breed scala voorzieningen, waaronder een divers winkelaanbod, talrijke sportvoorzieningen, een subtropisch zwembad en een theater.
 
Leer meer en kijk op:

  • Toeristisch Haaksbergen

 

Actualiteit #Haaksbergen

Jobs #Haaksbergen

Regisseur Jeugd en/of Wmo

Beleid en Bestuur | Baan | HBO
De teams Jeugd & Onderwijs en Zorg & Welzijn van de gemeente Haaksbergen zorgen ervoor dat inwoners ...