De Monnik Dranken

Koninklijk en internationaal opererend drankbedrijf in Twente 
De Monnik Dranken (DMD) is een toonaangevende drankengroothandel en drankenimporteur die al sinds 1918 bestaat. Ons familiebedrijf heeft op dit moment meer dan 140 mensen in vaste dienst. Het totale assortiment bestaat uit ca 10.000 verschillende dranken en drankaanverwante artikelen. Met de drie kernactiviteiten; groothandel, importeur en merkenbouwer heeft DMD zich op een eigenzinnige en unieke manier gepositioneerd op de markt. Als importeur betrekt DMD vanuit 40 verschillende landen diverse distillaten en wijnen en heeft het de exclusieve import en distributie in Nederland van deze merken.

logo De Monnik Dranken
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Deventerstraat 6
7575 EM OLDENZAAL
0541 - 513 076 info@monnik-dranken.nl monnik-dranken.nl

Global Goals

De omvangrijke klantenkring bestaat o.a. uit groothandels, slijterijen, wijnhandelaren, online aanbieders, retail organisaties en horecagelegenheden gevestigd in heel Nederland.

 

Tevens reikte de commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, namens koning Willem Alexander, het predicaat “Koninklijk” uit aan DMD in december 2018. Daarnaast, heeft het internationale platform ‘The Spirits Business’ in december 2020 de titel ‘’Spirits Distributor of the Year 2020’’ toegekend aan het bedrijf.

 

Kwaliteit

Bij De Monnik Dranken richten wij ons op kwaliteit boven kwantiteit als het gaat om dranken zoals wijn, whisky en rum. Onze passie ligt in het selecteren van de beste dranken voor onze klanten en de uiteindelijke consument. In een markt waarin minder maar beter wordt geconsumeerd geloven wij sterk dat elke slok een bijzondere ervaring moet zijn.

 

Persoonlijke benadering

Wat ons echt uniek maakt, is onze persoonlijke benadering en aandacht voor de behoeften van onze klanten en overige stakeholders. We streven ernaar om langdurige partnerschappen op te bouwen, waarbij we niet alleen producten leveren, maar ook waardevol advies en ondersteuning bieden.

Ons team van deskundige collega’s heeft diepgaande kennis van de drankenindustrie en helpt klanten bij het maken van weloverwogen keuzes die passen bij hun specifieke doelgroep en concept.

 

Groei en ontwikkeling

Bij De Monnik Dranken geloven we ook sterk in groei en ontwikkeling. We moedigen onze collega’s aan om hun vaardigheden en kennis uit te breiden door middel van trainingen en opleidingen. We bieden een dynamische en stimulerende werkomgeving waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar potentieel te realiseren.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in automatisering, data intelligence, sales, logistiek, marketing, brand management, inkoop of een andere functie binnen ons bedrijf, bij De Monnik Dranken zijn er talloze mogelijkheden om te groeien en je carrière vorm te geven.

 

Instituut op het gebied van dranken

Ons doel is om uit te groeien tot een belangrijk instituut op het gebied van dranken. Dat willen wij uitstralen in alle lagen binnen onze organisatie en trachten wij te bewerkstellen doormiddel van experience marketing, educatie, kennis en een uitstekende service. 

 

Festivals en evenementen

Daarnaast vertegenwoordigen wij onze importmerken op diverse festivals, zoals bijvoorbeeld het Internationale Whisky Festival in Den Haag, Whisky Festival Noord-Nederland en de Perfect Serve Barshow. Onze producten worden actief onder de aandacht gebracht bij meer dan 180 activaties per jaar.

The Art of Drinks

De Monnik Dranken is initiatiefnemer en grootaandeelhouder van The Art of Drinks. Dit drankenplatform organiseert jaarlijks in oktober een uniek evenement waarbij de gehele Nederlandse drankenindustrie samenkomt.

 

Tijdens dit driedaagse festival – waarbij de Amsterdamse Westergasfabriek wordt omgetoverd tot waar drankenwalhalla  - vertellen leveranciers van bieren, wijnen, sterke dranken en cocktails de verhalen achter de dranken en nemen uitgebreid de tijd om deze te laten proeven.

 

Monnik Wine Expierence

Naast The Art of Drinks organiseren wij De Monnik Wine Experience (MWX). Dit evenement vindt jaarlijks plaats en is in het leven geroepen om slijterijen, wijnhandelaren en horecaprofessionals kennis te laten maken met het uitgebreide wijnassortiment van De Monnik Dranken.

 

Tijdens de MWX hebben bezoekers de mogelijkheid om een breed scala aan wijnen te proeven en tegelijkertijd de verhalen achter de wijnen te ontdekken. Het evenement biedt een unieke gelegenheid voor interactie tussen leveranciers en professionals, waarbij waardevolle kennis en inzichten worden gedeeld.

Noaberschap

We zien het als onze plicht om – samen met andere bedrijven – te werken aan het versterken van onze gemeenschap. ‘Noaberschap’ zit diep geworteld in de Twentse samenleving.

Met deze lokale initiatieven en de betrokkenheid van onze medewerkers creëren we een betere toekomst voor iedereen.

 

Voor de volgende generatie

De Monnik Dranken is zich bewust van de impact op mens en omgeving en streeft naar duurzaamheid. We hebben maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te verminderen, zoals het gebruik van zonnepanelen, LED-verlichting, hybride auto's etc.

 

Tot slot

Goed werkgeverschap zit diep geworteld in ons DNA. Kortom, wij vinden het als werkgever enorm belangrijk dat mensen met plezier bij ons bedrijf werken.  Ons kratje van de maand, tennistoernooi, befaamde bedrijfsfeesten, de jaarlijkse barbecue,  ontwikkelingsmogelijkheden en de laagdrempelige- en open bedrijfscultuur zijn dan ook zaken die bijdragen aan deze prettige werkomgeving.

Jobs #De Monnik Dranken

Junior Brand Manager Wine

Directie / Management | Baan | HBO-WO
De Monnik Dranken is op zoek naar een Junior Brand Manager Wine!