De Groot Vroomshoop

De lange termijn voor tijdelijk en snel

Hout is krachtig, geeft uitstraling, is duurzaam, brandveilig en biedt leefcomfort. De Groot Vroomshoop uit ondernemend Twenterand in Twente, bouwt al bijna een eeuw bewust met hout. Seriematig prefab-bouwen is de kerncompetentie van het bouwbedrijf. Inmiddels is circulair bouwen een nieuwe bouwkracht, voor toekomstige generaties. De Groot Vroomshoop onderneemt bewust, met trots en plezier: maatschappelijk verantwoord. Voor optimale productiviteit en creativiteit.

Lees hieronder meer
 
logo De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop richt zich op drie markten: bouwsystemen voor tijdelijke en permanente huisvestingsoplossingen; houtbouw met prefab bergingen, dak- en gevelelementen; en gelijmde houtconstructies. Het bedrijf bouwt bewust met hout, dat als CO2-bufferende grondstof afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De bouwproducten worden onder optimale omstandigheden geprefabriceerd met minimale faalkosten, met minimaal afval, dat maximaal wordt gescheiden.

Bouwsystemen

De eerste divisie van De Groot Vroomshoop realiseert duurzame en energiezuinige huisvestingsconcepten op basis van houtskeletbouw. Dit varieert van permanente en semipermanente huisvestingsoplossingen tot tijdelijke antwoorden voor woonbehoeften. Het bedrijf kijkt verder dan het – tijdelijke – gebouw alleen, bijvoorbeeld naar de omgeving waarin het gebouw moet functioneren over langere termijn. Door bewust en volgens maatwerk met hout te bouwen, worden meer en meer circulaire elementen ingebracht. Al lang kunnen bouwelementen worden hergebruikt. Door modulair te bouwen kunnen gebouwen later naar nieuwe locaties voor andere mensen worden verplaatst. Daarmee ook voor volgende generaties.

Houtbouw

De tweede divisie is toeleverancier van geprefabriceerde houten bergingen en dak- en gevelelementen. De Groot Vroomshoop is partner in tal van energiezuinige woonprojecten. Het bouwbedrijf vertaalt behoeften aan maatwerk naar geprefabriceerde, modulaire oplossingen die variëren van bergingen, daken en gevels tot volledige houtskeletbouw. Door veel energie te steken in de voorbereiding, kan de onderneming duurzaam en snel produceren. Bovendien: geconditioneerd.

Gelijmde houtconstructies

De derde divisie produceert houtconstructies en spanten. De Groot Vroomshoop is tevens partner van het innovatieve en duurzame kanaalplaatsysteem. Het ontwerpteam gaat constructief met klanten aan de slag om tot een unieke constructie te komen of voor volhouten uitvoering van wanden, vloeren of daken.

Voetafdruk

De Groot Vroomshoop beschikt over het CO2-Bewust certificaat op niveau 4. Daarmee toont het duurzame bouwbedrijf aan dat het structureel werkt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.