Conservatorium | ArtEZ Universitiy of the Arts

ArtEZ University of Arts behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ University of the Arts verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

logo Conservatorium | ArtEZ Universitiy of the Arts
Lees hieronder meer

Contactinformatie

ArtEZ
Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede
+31 (0)53 482 8130 conservatorium.enschede@artez.nl www.artez.nl
Artez University of the Arts

Getalenteerde kunststudenten uit Nederland en daarbuiten halen bij ArtEZ University of Arts het beste uit zichzelf. Authenticiteit, passie, eigenzinnigheid en een flinke dosis doorzettingsvermogen zijn daarbij essentieel. Zij worden begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. De kwaliteit van het onderwijs blijkt uit de erkenning door het werkveld, nationaal en internationaal.

 

In Enschede vind je het ArtEZ Conservatorium, de ArtEZ Popacademie en de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design. Het ArtEZ Conservatorium en de ArtEZ Popacademie liggen in het centrum van Enschede en maken onderdeel uit van het Nationaal Muziekkwartier.

 

De kunstacademie van ArtEZ is op loopafstand gevestigd in de culturele wijk Roombeek. Deze wijk werd in 2000 volledig verwoest door de vuurwerkramp. Roombeek is uit haar as herrezen en is nu hét toonbeeld van architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit. Veel culturele instellingen en kunstenaars zijn hier te vinden. Meer info over de ArtEzvind je op www.artez.nl.