BYK

BYK uit ondernemend Hellendoorn in Twente, ontwikkelt en produceert unieke, hoogwaardige polymeren die als additieven dienen voor met name thermoplastische kunststoffen. Het bedrijf geeft zo meerwaarde aan de producten van opdrachtgevers. De additieven van BYK vinden toepassing in vrijwel elke markt waarin plastics een belangrijke rol spelen.

Lees hieronder meer
 
logo BYK
Duurzame meerwaarde voor kunststoffen

De toevoegingen van BYK versterken de eigenschappen van de verwerkte materialen en zorgen voor nog betere prestaties van producten. Zoals functionaliteiten voor het voorkomen van condensvorming, het afstoten van vuil, thermische en UV-stabiliteit, brandwerendheid en de sterkte van verbindingen tussen kunststoffen onderling en met andere materialen.

Markten voor plastics

Markten waarin de additieven van BYK in plastics toepassing vinden zijn onder meer de automotive-industrie, de constructietechniek, bouw, elektronica, de verpakkingsindustrie, huiselijke apparatuur en de energiesector, zoals in glasvezel. Met zijn additieven levert BYK een essentiële bijdrage aan de veiligheid en stabiliteit van constructies – en zo aan een schonere wereld.

Veiligheid en stabiliteit

BYK investeert veel in R&D. Technologische en productinnovatie zijn aan de orde van de dag, met duurzaamheid als belangrijke motor. Lichte, maar tegelijk oersterke kunststoffen – zoals (thermoplastisch) composieten – spelen een cruciale rol in de verduurzaming van bijvoorbeeld voertuigen, vliegtuigen en opslagmiddelen.

Wereldwijd

BYK maakt deel uit van een internationaal concern en is wereldwijd actief. Naast de hoofdvestiging in Nijverdal beschikt het onder meer over een productielocatie en verkoopkantoor in Michigan, Verenigde Staten.

Contactinformatie

BYK Netherlands B.V.
Rudolf Dieselstraat 10
7442 DR Nijverdal