Borne

Borne kent een opvallend breed scala bedrijven. Enkele draaien zelfs mee in de internationale top van hun vakgebied, zoals in de ICT en hightech-sector. Stuk voor stuk motoren van de transitie naar een duurzame toekomst. Ook in de relatieve kleinschaligheid van ondernemend Borne schuilt een kracht. De lijnen zijn kort, als ondernemer zit je snel om tafel met de mensen die je nodig hebt.

logo Borne
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Borne
Rheineplein 1
7622DG BORNE
+31 (0)74 2658686 info@borne.nl www.borne.nl

Motoren van duurzame transitie

Ondernemend Borne heeft starters en ondernemers veel te bieden. Ten eerste een gunstige ligging, centraal in Twente en makkelijk bereikbaar via uitstekende verbindingen in alle windrichtingen. Een daarvan is de A1, de verkeersader tussen Berlijn en Amsterdam en een rechtstreekse verbinding tussen het westen van Nederland, Twente, Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië.

Prima vestigingsmogelijkheden

Ten tweede biedt ondernemend Borne prima vestigingsmogelijkheden. Het jongste, samen met ondernemend Hengelo ontwikkelde bedrijventerrein is  Westermaat De Veldkamp. Dit ligt pal aan de A1 en voorziet in aantrekkelijke zichtlocaties. De ondernemersbelangen in ondernemend Borne worden behartigd vanuit de businessclub BBO. Deze werkt actief samen met de gemeente om het economische klimaat te verduurzamen en te versterken. Voor ondernemers met duurzaamheidsambities is een scan ontwikkeld om te inventariseren hoe ze voor hun bedrijf energie kunnen besparen.

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid

Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Borne is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):

 

Bedrijvigheid in Borne

Duurzaamheid in Borne

Gemeente Borne

Borne omvat de plaats Borne en de dorpskernen Zenderen en Hertme. Het inwoneraantal is circa 23.000 Twentenaren.

 

Leer meer en kijk op: 

 

Levendig en overzichtelijk

De gemeente Borne is niet groot maar wel heel levendig. Zo trekken de vele galeries en evenementen, waaronder het Afrika Festival in het openluchttheater in Hertme, jaarlijks duizenden bezoekers. Ooit stond de bedrijvigheid hier geheel in het teken van de textielnijverheid, zoals in meer Twentse gemeentes. Maar daar herinneren alleen nog een standbeeld en enkele statige villa's aan.

 

Aantrekkelijk om te werken én wonen

De centrale ligging maakt de gemeente Borne tot een aantrekkelijke werk- en woonomgeving voor iedereen in en buiten Twente. De praktijk bewijst dat. De gemeente Borne speelt hierop in met de ontwikkeling van Bornsche Maten, een 'groene' woonwijk die plek zal bieden aan 2.700 woningen. Een van de uitgangspunten hier is reductie van de CO2-uitstoot met minstens tien procent door regulering van het autoverkeer, gebruik van duurzame materialen en een uitgekiend ecosysteem.

 

Bruisend van energie

Vanuit de bevolking worden diverse duurzame initiatieven ontwikkeld, zoals door de stichting Borne Energie. Zelf werkt Borne aan een volledig, honderd procent energieneutraal sportcomplex met een zwembad, sporthallen, een Cruyff Court en een multifunctioneel park. Opmerkelijk voor een gemeenschap van deze omvang. Maar zo verwonderlijk is dat misschien ook niet. In 1895 was de gemeente Borne al de eerste Nederlandse plattelandsgemeente met een eigen elektriciteitscentrale en elektrische straatverlichting. Gemeentelijk en ondernemend Borne bruisten dus altijd al van energie.

 

Leer meer en kijk op:

Toeristisch Borne

Actualiteit #Borne

Jobs #Borne

Informatiearchitect

Administratief / Secretarieel | Baan | HBO-WO
Ben jij de informatiearchitect die ons helpt om te bouwen aan een robuuste goede architectuur die ...

Projectleider gebiedsontwikkeling

Directie / Management | Baan | HBO
Gemeente Borne is op zoek naar een Projectleider gebiedsontwikkeling. Bekijk deze vacature voor meer ...